Президентът на ФИФА Джани Инфантино представи списък с 11 ключови

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино представи списък с 11 ключови
Коментари Харесай

ФИФА ще бори корупцията във футбола с 11 реформи

Президентът на ФИФА Джани Инфантино показа лист с 11 " основни промени ", ориентирани против корупцията в международния футбол. Швейцарецът бе изслушан по време на видеоконференция на антикорупционната работна група към Г-20.

Инфантино засегна тематиката за своя предходник Сеп Блатер, отхвърлен от поста поради гръмък корупционен скандал през 2015 година Шефът на международната централа увери, че плануваните промени имат за цел " да преборят корупцията, да върнат отчетността във ФИФА и във футбола като цяло и да запазят интегритета на играта и организацията ".

Сред плануваните промени са въвеждане на " изцяло транспарантен развой " по кандидатстване за международно първенство; обособяване на политическата от изпълнителната власт във футболната централа; лимитирана мандатност и задълбочена инспекция на претендентите за изборни позиции.

Също по този начин Инфантино акцентира, че ФИФА счита " да формализира отбраната на правата на индивида " в спорта. Световната федерация търпи съществени рецензии поради идното домакинство на Мондиал `22 от страна на Катар - от една страна поради подозренията за корупция при кандидатстването и от друга поради робските условия на труд за мигрантите, участващи в подготовката на шампионата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР