Президентът на ФИФА Джани Инфантино каза, че емигрантите работници трябва

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино каза, че емигрантите работници трябва
Коментари Харесай

Инфантино смята, че работниците на стадионите в Катар трябва да бъдат горди

Президентът на ФИФА Джани Инфантино сподели, че емигрантите служащи би трябвало да се гордеят с работата си по построяването на инфраструктурата за Световното състезание в Катар. Въпреки злоупотребите с техния труд, Инфантино твърди, че емигрантите би трябвало се усещат горди за това, че са имали шанса да вземат участие в построяването на стадионите. Коментарът му бе изработен, откакто Инфантино бе запитан на световна конференция в института " Милкен " в Лос Анджелис дали ФИФА ще употребява част от приходите си, с цел да помогне на фамилиите на служащи, които починаха в Катар.

" Нека не забравяме едно нещо - когато приказваме за работа, даже тежка работа, Америка е страната на имиграцията. Моите родители също са емигрирали от Италия към Швейцария. Не толкоз от дълго време, само че въпреки всичко ", сподели той. " Когато давате работа на някой, даже и в сложни условия, му давате също достолепие и горделивост. Това не е щедрост. Не вършиме подаяния. Не давате просто нещо на някого, казвайки му: " Стой където си. Давам ти нещо и се усещам добре ". Да променим изискванията на живот на тези 1,5 милиона хора също е нещо, което им носи горделивост ", счита шефът на международната централа.

Инфантино не влезе в дебат по отношение на информацията на британския вестник " Дъ Гардиън ", че 6500 служащи са починали при градежа на стадионите, което бе отречено от Катар. " 6000 може да са умряли и при осъществяването на друга работа. ФИФА не е международна полиция и не носи отговорност за всичко, което се случва по света. Но с помощта на ФИФА и с помощта на футбола, се подвига статусът на всички тези 1,5 милиона служащи в Катар ", сподели още швейцарецът.

Работниците, които главно са от страните от Южна Азия, живеят с доста хора в общи спални в Катар, до момента в който фамилиите им остават в страните си. Инфантино напомни, че " модерната система на иго " съществува доста преди Катар да развиване толкоз подложената на критика си система на наемане на служащи " кафала " от 2018 година. Световното състезание способства за " позитивна обществена смяна ", счита Инфантино.
 Анчелоти: Вероятно след Реал Мадрид ще се отдръпва Анчелоти: Вероятно след Реал Мадрид ще се отдръпва 3 май | 12:38 1257 1  Тедеско: За страдание класирането ни за ШЛ към този момент не е в нашите ръце Тедеско: За страдание класирането ни за ШЛ към този момент не е в нашите ръце 3 май | 12:27 795 1  Мениджърът на Брентфорд има вяра, че Ериксен може да остане при Мениджърът на Брентфорд има вяра, че Ериксен може да остане при "пчеличките " 3 май | 12:19 556 0  Роналдо към почитателите: Благодаря ви, че не ни предадохте Роналдо към почитателите: Благодаря ви, че не ни предадохте 3 май | 12:18 789 1  Барселона включи трима бранители в трансферния си лист Барселона включи трима бранители в трансферния си лист 3 май | 12:06 1773 1 Виж всички Водещи Новини  Невиждана “синя ” нервност за билети - 15 000 бяха продадени за минути Невиждана “синя ” нервност за билети - 15 000 бяха продадени за минути 3 май | 10:34 25998 211  Билетите за финала за Купата са към този момент в продажба Билетите за финала за Купата са към този момент в продажба 3 май | 10:02 13663 47  Барселона взима гений №1 на Славия Барселона взима гений №1 на Славия 3 май | 03:19 37666 55  Никой не има вяра, че Виляреал е кадърен на знамение Никой не има вяра, че Виляреал е кадърен на знамение 3 май | 07:02 13718 19  "Контра ": От какво се нуждае Реал Мадрид против Манчестър Сити и допустимо ли е Ливърпул да сгреши? 3 май | 07:24 8143 3 Класиране Програма

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР