Президентът на федерацията по волейбол инж. Данчо Лазаров и управителният

...
Президентът на федерацията по волейбол инж. Данчо Лазаров и управителният
Коментари Харесай

Инж. Данчо Лазаров поиска да управлява волейбола до 2021 година



Президентът на федерацията по волейбол инж. Данчо Лазаров и управителният съвет на централата желаеха да продължат ръководството си до 2021 година. Ръководството на федерацията реши да излезе с предложение към Общото заседание да извърши мандата до неговия край.

Цялото известие на БФВ след извършеното съвещание на Управителния съвет на централата:

" Днес, 9 октомври 2018 година, се организира съвещание на Управителния съвет на БФВ. На него участваха 21 от общо 25 членове, госпожа Мина Николова - ръководител на Комисия Национална волейболна лига - мъже и дами, както и районните отговорници.

Членовете на УС изрекоха признателност към госпожа Николова за сполучливото осъществяване на шампионатите от НВЛ в последните сезони, като регистрираха повишение качеството на шампионата.

Председателят на УС Данчо Лазаров благодари и поздрави членовете на управата за отличната работа, обвързвана с организацията и провеждането на Световното състезание по волейбол за мъже в България, за което беше дадена извънредно висока оценка персонално от президента на Международната федерация Ари Граса и президента на Европейската конфедерация Александър Боричич.

Управителният съвет гласоподава да бъдат признати два нови клуба - ВК Славия 2017 и ВК Ерма 96 (Трън).

След извършено разискване и персонално изказано мнение от всеки един от присъстващите членове на УС единомислещо, с 21 гласа, бе решено актуалното управление на Управителния съвет да предложи на идното Общо заседание на БФВ да бъде взето решение за установяване на мандата на управителните органи на федерацията до 5 април 2021 година, което е и крайният период според Устава на сдружението. "

След края на съвещанието президентът на централата инж. Данчо Лазаров разяснява обстановката към националния селекционер Пламен Константинов. Договорът на някогашния национал изтече и не се знае дали ще бъде подписан нов договор.

" Не мога да кажа, че договорът на Пламен Константинов няма да бъде възобновен. Дадохме доста точна дефиниция по случая и тя беше, че двете страни си резервират правото да премислят пребиваването на Пламен Константинов като треньор на българския народен тим. Запазват и правото си в своята преценка дали да продължат или не. Към един избран миг ние прекратяваме нашите взаимноотношения, което беше редно да създадем, само че това не значи, че дефинитивно сме прекратили опциите вероятно Пламен още веднъж да бъде треньор на България, както и той допускам. Дали би се съгласил или не, това е друга тематика. Запазили сме тази опция той още веднъж да бъде селекционер. Тя важи за нас и за него, само че и двете страни са свободни в своята преценка. Ако тълкувате вярно, ще разберете, че вратата за Пламен Константинов не е затворена, само че не е и необятно отворена ", съобщи още Лазаров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР