Президентът на Федералната индустриална асоциация на Германия (BDI) Зигфрид Русвурм

...
Президентът на Федералната индустриална асоциация на Германия (BDI) Зигфрид Русвурм
Коментари Харесай

В Германия прогнозираха колапса на индустрията поради ембаргото за газ от Русия

Президентът на Федералната индустриална асоциация на Германия (BDI) Зигфрид Русвурм предизвести за съдбовните последствия от налагането на ембарго върху енергийните запаси от Русия за промишлеността.

Според специалиста отводът от съветски газ може да сложи промишлеността в безнадеждна обстановка. „ Говорим (в този сценарий) за колапса на нашата промишленост, която ни избави по време на пандемията от ковид “, сподели Русвурм в ефира на телевизионния канал ZDF, чиито думи предава РИА Новости.

Ден преди този момент съветникът на немското държавно управление Ламия Месари-Бекер предизвести за риска от злополука в немската стопанска система при положение на преустановяване на доставките на съветски газ.

В четвъртък съветският президент Владимир Путин подписа декрет за разпоредбите за търговия на газ с вражески страни. Той сподели също, че отводът на неприятелските страни да заплащат за съветски газ в рубли ще се смята за нарушаване на договорите, т.е. съществуващите контракти ще бъдат прекъснати. В същото време съветският водач предизвести за риска от огромна деиндустриализация на Европа и загуба на милиони работни места.

От указа за разпоредбите за търговия с газ с вражески страни стана известно, че Газпромбанк, въз основа на заявки от задгранични купувачи от вражески страни, е инструктиран да открие специфични сметки в рубли вид K и специфични валутни сметки вид K за заплащания за доставен природен газ. В същото време купувачите ще продават задгранична валута, с цел да бъдат конвертирани в рубли за заплащане на газ на търговете на Московската борса.

В сряда немското държавно управление заяви, че немският канцлер Олаф Шолц се е отказал от препоръчаната от Русия скица за заплащане за доставките на природен газ. В Берлин споделиха, че доставките на сила съгласно споразуменията се заплащат извънредно в евро или долари.

Припомняме, Путин разгласи, че Русия отхвърля да одобри заплащане за доставки на газ в долари и евро. Кремъл сподели още, че Русия няма да доставя газ гратис, в случай че Европейският съюз откаже да заплати за него в рубли. Вестник ВЗГЛЯД проучва вероятни сюжети за развиване на обстановката с доставките на съветско синьо гориво за Европа и проучва елегантното решение, препоръчано от Москва за газови съглашения със Запада.

Превод: ПИ

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР