Президентът на Египет Абдел Фатах Саид Хусайн Халил Сиси подписа

...
Президентът на Египет Абдел Фатах Саид Хусайн Халил Сиси подписа
Коментари Харесай

Египет въведе глоби за посещаването на блокирани сайтове

Президентът на Египет Абдел Фатах Саид Хусайн Халил Сиси подписа новия закон, засилващ контрола в интернет пространството. Новият закон разрешава блокирането на територията на страната на всеки уеб страница, грозящ националната сигурност на Египет.

Но има няколко любопитни нюанса. Всеки, който има нещо общо с работата или посещава сходен уебсайт , може да получи до 1 година затвор със непоколебим режим или санкция до EGP 100 000 (около $5593).

Властите обявиха, че новите ограничения са нужни за „борба с неустойчивостта и тероризма“.

Различните правозащитни организации упрекнаха държавното управление на Египет в опит да потуши с новия закон каквото и да било политическо противоречие с ръководещите. Каирската Асоциация за свободата на мисълта и изразяването на личното мнение (Association of Freedom of Thought and Expression) съобщи, че още преди подписването на новия закон, в страната са били блокирани над 500 уеб страницата.

Това не е първият опит на Египет да ускори контрола в уеб пространството. Миналия месец Народното събрание одобри законопроект, който дава опция за управление на всеки акаунт в обществените мрежи, който има над 5000 почитатели. Но този закон не бе подписан от президента.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР