Президентът на Бенфика Луиш Филипе Виейра е бил арестуван по

...
Президентът на Бенфика Луиш Филипе Виейра е бил арестуван по
Коментари Харесай

Арестуваха президента на Бенфика за данъчни измами

Президентът на Бенфика Луиш Филипе Виейра е бил задържан по съмнение в измами, предадоха локалните медии.

Според информациите, домът на Виейра, кабинетът му и банката Ново Банко са били обискирани като част от следствие за евентуални финансови нередовности. Португалските законови управляващи обявиха, че четири души са били разпитани като част от следствието за измами. Португалската прокуратура разгласи в свое изказване, че проверява „ покупко-продажби и финансирания на обща стойност над 100 млн. евро, които може да са довели до тежки загуби за града и някои от фирмите “.

Разследването датира от 2014 и евентуалните нарушавания включват „ нарушение на доверието, измами, имитация, данъчни измами и пране на пари “, се прибавя в известието. През ноември, офисът на основния прокурор организира серия от полицейски акции, в това число в офисите на Бенфика. Прокурорите обявиха, че проверяват „ серия от случаи, всичките свързани с професионалния футбол “, добавяйки, че те са свързани със спортни и финансови партньорства, придобиването от клубове на спортните права на играчи и споразумените наеми със сингапурско лице “.
Миналият октомври, предприемачът Виейра бе избран отново за президент на 37-кратния първенец на Португалия, който стана и повторен отличник на Европа през 60-те години на предишния век, удължавайки престоя си отпред на клуба от 2003-а насам.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР