Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че е казал на

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че е казал на
Коментари Харесай

Лукашенко със смайващи разкрития за Пригожин и Путин

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че е споделил на съдружника си Владимир Путин да не убива ръководителя на наемническата формация " Вагнер ", която предходната седмица подвигна въоръжен протест в Русия, предава БГНЕС.

-->
" Казах на Путин: можем да прахосаме Пригожин, няма проблем. Ако не при първия опит, то при втория. Казах му: само че не правете това ", показа Лукашенко по време на среща с представители на службите за сигурност.

По-рано беларуският деспот удостовери, че Пригожин, който подреди " марш ба справедливостта " против Москва предходната седмица, към този момент се намира в Минск според договорката с Путин, която постави завършек на протеста.

Лукашенко съобщи, че гаранциите за сигурност, които е заречен на Пригожин, са били предоставени.

Според беларуският водач, страната му може да се възползва от бойния опит на наемниците от " Вагнер ", за които Пригожин твърди, че са най-хубавите бойци в света.

" Ако техните командири дойдат при нас и ни оказват помощ... това ще ни послужи като опит. Те са минали през всичко. Те ще ви опишат за оръжията: кои са работили добре, кои не. И за тактиката, и за оръжията, и за това по какъв начин да се нападна, по какъв начин да се пази. Това е скъпо ", съобщи Лукашенко, който предложи да одобри бойците на " Вагнер ", по време на среща с министъра на защитата на Беларус.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР