Президентът на Беларус Александър Лукашенко смята, че предложението на Полша

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко смята, че предложението на Полша
Коментари Харесай

Лукашенко с ужасяваща заплаха. Причината

Президентът на Беларус Александър Лукашенко счита, че предлагането на Полша за изпращане на западен мироопазващ контингент в Украйна ще докара до Трета международна война. Думите на белоруския водач са представени в четвъртък от организациите БелТА и ТАСС.

" Виждате ли, тези поляци, те са луди, те към този момент оферират... този е поканен оттатък океана и стартират да го навиват (Лукашенко приказва за американския президент Джо Байдън - бел. ред): Хайде да създадем мироопазващи сили от 100 хиляди души и да го вкараме през Лвов в Украйна, - сподели Лукашенко: " Разбирате ли, че това е Трета международна война? И мислите ли, че ще останем настрани бели и пухкави? "

Според Лукашенко обстановката е доста сериозна и напрегната. " Просто ще ни стъпчат с ботуш с този Ваш (мек) темперамент, няма да имаме време даже да скръцнем ", означи Лукашенко.

" Или мислите, че отново ще търча напред с автомата? Не, момчета. Ако желаете с цел да имате страна, би трябвало да се вкопчите в нея със зъби и да се държите. По-добре без автомат, тъй че ситуацията е доста съществено, доста с напрежение, би трябвало да забележим и разберем това. "

По-рано Варшава инициира изпращането на мироопазваща задача на НАТО в западните райони на Украйна. Полският президент Анджей Дуда планираше да показа предлагането си на президента на Съединени американски щати Джо Байдън на идната среща на върха на НАТО.

Президентът на Украйна Зеленски ще повтори изказванията си, че Русия " желае да отиде по-далеч " и ще нападне балтийските страни и Полша.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР