Президентът на Беларус Александър Лукашенко предположи, че през есента могат

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко предположи, че през есента могат
Коментари Харесай

Лукашенко каза кога започват мирните преговори за Украйна

Президентът на Беларус Александър Лукашенко допусна, че през есента могат да стартират мирни договаряния за Украйна, съобщи ТАСС.

" Най-важното е този спор да завърши... И това, че през септември те (преговорите) могат да се състоят, е също малко евентуално. Много неща обаче демонстрират, че през есента обстановката би трябвало да се промени и ще стартираме да беседваме на масата на договарянията. Възможно е това да не стане през септември, а по-късно, само че отново през есента ", сподели Лукашенко по време на среща с задгранични и беларуски публицисти.
-->
Беларус разчита, че Русия ще победи в спора с Украйна, сподели Лукашенко в отговор на журналистически въпрос.

Беларуският президент означи обаче, че тези, които не желаят победа на Москва, би трябвало да седнат на масата за договаряния с Русия.

Лукашенко уточни, че не поддържа контакти с украинския водач Володимир Зеленски.

" Що се отнася да информационните канали най-малкият ми наследник има телефона на Зеленски, други информационни канали (с Киев) нямаме. Не поддържаме връзки с тях и знаете, че не аз съм повода за това ", сподели беларуският президент.

" Русия е бъдещето на планетата. Там са всички запаси, в Русия умеят да основават водещи технологии: галактически, нуклеарни технологии, оръжия и други ", сподели Лукашенко.

Беларуският президент изрази мнение, че Русия би трябвало " да се изявява по-активно ", да вземем за пример, Москва би трябвало да бъде консолидираща мощ на постсъветското пространство.

Лукашенко съобщи, че допустима детонация в Запорожката АЕЦ няма да постави завършек на спора в Украйна, само че ще нанесе големи вреди на всички страни в Европа.

" Дори в случай че бъде взривена централата, войната няма да свърши с това. Това обаче ще нанесе големи вреди на цяла Европа и освен на Европа, а на целия Евразийски континент. Последиците ще стигнат и до Америка. Войната обаче няма да свърши с това ", сподели беларуският президент.

Той съобщи също, че е не обсъждал обстановката със Запорожката АЕЦ с съветския президент Владимир Путин.

" С президента Путин не сме обсъждали обстановката със Запорожката АЕЦ. Ситуацията е елементарна: в случай че вие американците и Украйна не желаете там да се случи това, за което говорите, това няма да се случи. На Русия не и би трябвало да взривява Запорожката АЕЦ. Тя се намира в съветски ръце. За какво им е да я взривяват? ", добави Лукашенко.

По-рано Зеленски упрекна Русия, че готви терористичен акт в Запорожката АЕЦ, а Украйна организира учения за реакция на нуклеарна повреда в регионите, намиращи се наоколо до централата, показва ТАСС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР