Президентът на Беларус Александър Лукашенко изкарва свои хора по улиците

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко изкарва свои хора по улиците
Коментари Харесай

Нова вълна на грохот са надига в Беларус

Президентът на Беларус Александър Лукашенко изкарва свои хора по улиците да викат за него, като контраст на митингите на демонстрациите против него. 

От на следващия ден техническия личен състав на държавната радиотелевизионна компания излиза в стачка, заяви ръководителят на Съюза на публицистите в Беларус, Андрей Кривошеев.

В 12 часа на площад “Независимост “ в Минск през днешния ден е призован протест от про-правителствената социална организация “Бяла Русия “ в символ на взаимност с президента Александър Лукашенко. Час по-късно в Минск стартира шествие за независимост в символ на митинг против президента.

Снощи бурни митинги имаше пред постройката на държавната телевизия в Минск.

Няколко телевизионни публицисти подадоха оставки през вчерашния ден, с цел да се причислят към митингите.

„ Днес имаше доста страсти. Мога да кажа като ефирен публицист, че ме е позор, че се икономисва информация, единствено едната страна се отразява. Трябва да демонстрираме двете, трите, четирите гледни точки. Хора, апелирам ви се, не се гневете на публицистите от държавната телевизия. Не пращайте венци на телевизионните водещи, те са на ръба на инфаркта. Имайте самообладание. Скоро всичко ще се промени “, сподели журналистът Александър Вавилов.

За съветската организация “Новости “ ръководителят на Съюза на публицистите в Беларус Андрей Кривошеев разгласи, че от на следващия ден техническия личен състав на държавните медии стартира протестни дейности, които ще се проведат в сходство със закона и няма да нарушат излъчванията на радио- и телевизионните стратегии.

Вчера президентът Александър Лукашенко се закани, че хилядите служащи от държавни предприятия, взели присъединяване в митингите против него, ще бъдат уволнени. След телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин през вчерашния ден, Лукашенко заяви, че е получил заричане да му се помогне за опазване на сигурността в страната.

В знак на взаимност с Беларус през днешния ден се чакат демонстрации в Киев и Прага.

Посланикът на Беларус в Словакия разгласи соладираност с протестиращите против президента Александър Лукашенко. Това е първият представител на властта в Минск, който застава на страната на стачкуващите, предадоха международните организации.

Игор Лещеня разгласява видеобръщение в уеб страницата “Наша Нива “. Не е ясно по кое време е записано посланието:   " Казвам се Игор Александрович Лещеня. Обръщам се към вас освен като дипломат на Беларус в Словакия. Обръщам се към вас като най-възрастния началник на беларуската задача в чужбина и единственият настоящ беларуски посланик, работил в Министерството на външните работи на Съюз на съветските социалистически републики и в руското посолство в чужбина. Както всички беларуси, аз съм шокиран от истории за изтезания и побои на жители на моята страна “. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР