Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов заяви, че

...
Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов заяви, че
Коментари Харесай

Борислав Михайлов: БФС и аз не може да сме изкупителна жертва на платен протест

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов съобщи, че митингът против управлението на съюза предишния четвъртък е бил заплатен. Според него БФС не може да носи виновност за случилото се по улиците.

Михайлов е на чуване в Комисия по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта в Народното събрание. Той още веднъж оправда решението мачът с Унгария да е при закрити врата с рекомендация от УЕФА след мнение от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Според него е неприемливо да се търси виновност в БФС за случилото се на митинга. " БФС не е премествал или затварял игрища, а е подхванал всички вероятни дейности мачът да се състои и да бъдат предотвратени ексцесиите. УЕФА изрази безапелационна позиция, че решението мачът да е при закрити врата е било вярно. БФС носи отговорност за протичащото се на стадиона, само че не и отвън него. Да се търси виновност в БФС за случилото се на митинга е неприемливо. Вината е на провокаторите, както и на хората, които са им платили. Името на уредника на митинга е известно. БФС и аз като негов президент не може да се трансформира в изкупителна жертва на заплатен митинг. Ние като уредник сме свършили всичко ", сподели Михайлов.

Той добави, че при основаната обстановка и " напън " е горделив, че от футболния съюз са съумели да спасят човешки животи.

Изпълнителният шеф на БФС Борислав Попов още веднъж акцентира, че футболният съюз извършва рекомендациите на УЕФА, откакто е уведомил за възможни митинги и вероятни опасности за сигурността.

" Решението по какъв начин да бъде изигран мачът и къде се взима от УЕФА. В две писма те категорично акцентират, че затварят вратите. В приложение №5 на хронологията, която сме дали, категорично написа, че строго предлагат. От Столична дирекция на вътрешните работи ни дадоха рекомендация мачът да е отвън София, а по-късно от УЕФА дадоха отговор мачът да е в Пловдив и да е без аудитория. След това има още едно удостоверение от УЕФА, че мачът би трябвало да е при закрити врата. УЕФА е админ, ние сме длъжни да се съобразим. Ние няма по какъв начин да си позволим да манипулираме УЕФА. Ние сме длъжни да ги уведомим за заканите ", сподели Попов.

Попитан дали е имало политически напън против БФС, Михайлов съобщи: " Не е явен, нито някой ми се е обаждал, нито ми е писал писма, само че отводът от два стадиона не знам дали може да се брои. "

На въпрос за изпълкома и за бъдещия конгрес, който БФС анонсира, че ще свика, Михайлов сподели, че това не е по тематиката: " Дошъл съм тук като човек, който почита тази институция. Не съм пристигнал да се трансформирам в жертвено агне и да бъде направено всичко, както е направено. Очевидно никой не го интересува фактологията, друго се пояснява от всеки и от всички тази дълга преписка от 24 октомври. Не желаеме да търсим обстоятелствата, а да търсим жертва. А жертвата е към този момент посочена. Не виждам смисъл да продължаваме. Това не е никакво чуване, а нахлуване против мен, какъвто и да е публичният интерес ".
 
Източник: Дневник
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР