Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев, звездата на

...
Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев, звездата на
Коментари Харесай

Започна проектът "С волейбол на училище"

Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев, звездата на женския народен тим Ева Янева и международните вицешампиони на Мартин Стоев дадоха старт на плана " С волейбол на учебно заведение " в 81 СУ " Виктор Юго ", съобщи БГНЕС.

Мащабната самодейност на Българската федерация по волейбол " С волейбол на учебно заведение " търси благоприятни условия за запалване на интереса на българските деца към обичаната игра и най-успешния екипен спорт у нас. За волейболните клубове пък това ще бъде пътека за селекция и привличане на гении с готовност и подобаващи физически данни. Проектът " С волейбол на учебно заведение " започва в партньорство сред Българската федерация по волейбол и Столична община и Регионално ръководство на образованието (РУО) София-град, с поддръжката на европейската волейболна централа CEV. След старта в столицата, той ще бъде развъртян и в други български градове, трансформирайки се в национално събитие, обичано на българските възпитаници.

Програмата цели да покаже, че волейболът и образованието могат да вървят ръка за ръка, като построяват дружно личността на българските деца, трансформирайки ги в горделивост за родители, семейство и цялата нация. Инициативата ще разпространява и развива волейбола измежду подрастващите. Волейболната игра ще бъде представяна на учениците от професионални треньори от волейболните клубове. Ще бъдат провеждани открити уроци по волейбол за повишение интереса към играта и разкриване измежду дребните гении в учебно заведение на бъдещите огромни звезди на българския спорт.

Волейболните експерти ще срещнат учителите по физическо образование и спорт с новите методики за ранно образование и развиване на подрастващите. На самите учебни заведения ще бъде предоставяно материално и техническо обезпечаване, което да бъде разполагаем на децата и техните учители по физическо образование. Българската федерация по волейбол е част и от програмата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) School Volleyball. Училищата, които си партнират с БФВ и волейболните клубове за разпространение и развиване на волейбола, ще получат волейболни топки и ленти за волейболни мрежи, с които играта на учениците да стане още по-голямо наслаждение. Освен откритите уроци, срещи с известни волейболисти и посланици на самодейността, за възпитаници, родители и учители ще има още приятни изненади, свързани с волейбола. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР