Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков отговори остро

...
Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков отговори остро
Коментари Харесай

Цветков: Поведението на бащата на Джокович е срамно и напълно неприемливо

Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков отговори остро на нападките на бащата на Новак Джокович против първата ракета на България Григор Димитров след взрива от случаи на COVID-19 на демонстративните шампионати, проведени от международния номер 1.

Вчера Сърджан Джокович непосредствено упрекна Димитров за случилото се и съобщи, че българският тенисист е нанесъл “голяма вреда на Сърбия и Хърватия”, пренебрегвайки обстоятелството, че безотговорната организация на шампионатите бе дело точно на Джокович, който също по този начин е единственият участник, който потвърдено е контактувал с човек, инфектиран с ковид, единствено ден преди началото на конкуренцията в Белград (12-14 юни).

В изявление за авторитетния френски вестник Екип Цветков, който е и член на Борда на ITF, разкритикува Сърджан Джокович поради изказванието му, че Григор Димитров евентуално е отишъл инфектиран на Адриа Тур:

– Какво мислите за реакцията на бащата на Новак Джокович към Григор Димитров?

– За мен това е срамно. Сърбите са наши братя на Балканите, само че Сърджан Джокович още веднъж изпраща неверно обръщение към целия свят. Това е безпричинно държание. Не знам всички обстоятелства по този случай, само че това би трябвало да спре. Новак е първенец, само че наподобява, че част от антуража му не дава отговор на стандартите за феърплей, тенис просвета и нравственос.

Сочи хората с пръст, първо Федерер (б.р. неотдавна Сърджан Джокович сподели за Федерер следното: “Защо играе на 40? Защо мислите, че той още играе? Защо въобще един 40-годишен мъж тича по корта с ракета, за какво тренира като вманиачен? Това го държи – мисълта, че могат да го изпреварят.

Прави го, тъй като не приема обстоятелството, че Джокович и Надал са по-добри от него. Човече, прибери се вкъщи, приспивай вечер децата, гледай си фамилията. Идете на пързалката, на кино. На 40 години си!”, сподели Сърджан за швейцарската легенда), в този момент Григор, това е изцяло недопустимо.

Като член на борда на ITF считам, че би трябвало да спрем това. Защото сигналът, изпратен до децата, до родителите, въобще не е верен. С Adria Tour Новак искаше от сърце да направи нещо за страната си, за родния си град, за фамилията си. Но той направи неточност в разбора. Той може да се извини, да се придържа към обстоятелствата, само че никой не би трябвало да упреква другите. Поведението на Сърджан Джокович е низко. Това е неприятен образец. Много съм отчаян. Сърджан упреква, приказва неприятно за другите и това не би трябвало да се толерира от света на тениса.

– Какви съгласно вас ще са последствията от Adria Tour?

– Развилата се обстановка прави нещата още по-трудни за всички. Но това е тревога. Ще забележим какво ще се случи през идващите три седмици. Въпросът е да се съблюдава протоколът за играчи, които дадат позитивен тест за ковид по време на шампионат. Това явно е въпрос, който ще се връща и ще бъде поставян от ден на ден и повече на масата. Трудно е. Никой в действителност няма отговор какво тъкмо ни чака.

– Докъде сте с шампионата в София (ATP 250 на закрито, който трябваше да се организира от 28 септември до 4 октомври)?

– Ще се опитаме да го организираме, може би през ноември. Това е единственият шампионат на Балканите. В този район с Гърция и Сърбия заслужаваме да имаме шампионати от този сан. Не е наложително смяната да води до проблем с подсигуряването на спонсори, а по-скоро е въпрос на това какъв % от потенциала на залата ще можем да използваме, тъй като това е шампионат за почитателите. Никой не може да прави прогнози в този миг.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР