Президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Динев е

...
Президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Динев е
Коментари Харесай

Красимир Дунев: Еди Пенев е близо до спечелване на третата квота

Президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Динев е убеден, че Еди Пенев може завоюва квота за Олимпийските игри в Париж през лятото. Ръководителят на централата ни приказва с навечерието на Държавно лично-отборно състезание по спортна гимнастика за купи " Република България ".

„ Еди Пенев е покрай продобиване на третата квота. Трябва да е доста спокоен. Съчетанието му на земна гимнастика е доста мощно, доста е конкурентно, за това той би трябвало да се успокои и да направи приземяването на всяка една серия. Надявам се на Световната купа в Доха той да се класира в топ 3. Съжалявам, че на третата международна купа, той не можа да си вземе нужните точки и да сме по-спокойни. До края ще чакаме какво ще се случи. Надявам в Доха да изиграе едно неповторимо комбиниране и да се поздравим с 3 квота “, добави именитият гимнастик.

165 състезатели от 17 клуба разпределени в 6 възрастни групи: юноши старша възраст, младежи, мъже, девойки старша възраст, кадетки и дами ще си оспорват оценките.

Домакин на конкуренцията е зала " Скаптопара " в Благоевград.

„ Искам да благодаря на кмета на Благоевград Методи Байкушев. Ние за първи път организираме съревнование в Благоевград от държавния календар. Това съревнование е доста значимо, тъй като след него ще определим състава ни за Европейското състезание в Римини. Естествено ще имаме още много контролни, само че това ще е главното контролно. На този шампионат ще се насладим на една доста мощна гимнастика. Искам да прикани всички фенове на нашия спорт “, показа президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев.

Турнирът ще бъде открит през днешния ден в 13:30 часа. В залата в Благоевград феновете на спортната гимнастика ще видят едни от най-изявените ни състезатели, след които е и спечелилата квота за олимпийските игри в Париж и златна медалистка на прескок от Световната купа в Баку Валентина Георгиева.

„ Това е голям триумф за нас. От доста години не сме имали жена на Олимпийски игри. За последно в Лондон през 2012 година ни показва ралица Милева. Много значим е и обстоятелството, че Валя се връща в спорта след доста сериозна травма на коляното. Тя претърпя сериозна интервенция и на 3 международни купи да вземе два сребърни и един златен орден, както и квота за олимпийските игри, е в действителност голяма наслада за нас. Искам да й пожелая да е здрава, да продължава напред. Аз бях сигурен, че тя ще се възвърне изцяло и ще я забележим още веднъж на международния подиум. Валя е едно мощно момиче “, сподели още олимпийският медалист на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година.

За оценките на шампионата ще се бори и бронзовият медалист на земя от Световната купа в Кайро Еди Пенев, който също има късмет да завоюва квота за Париж и дружно с брат си Кевин да показват страната ни на най-големия състезателен конгрес.

Заявка за присъединяване в държавното състезание са подали и Йордан Александров, Божидар Златанов, Димитър Димитров, Теодор Трифонов, Даниел Трифонов, Раян Радков, Мартин Мишев, Руслан Делибалтов, Максим Казанджиев, Майкъл Дунев, Наско Миков. При дамите и девойките с изключение на Валентина Георгиева за оценките ще се борят Елена Николова, Виктория Венциславова, Калина Тенева, Никол Соколова, Кристин Кръстева.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР