Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разкри

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разкри
Коментари Харесай

Илиана Раева разкри какво се случва със заразените с COVID-19 грации

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разкри какво се случва четирите инфектирани с ковид състезателки. Тя посочи, че две от тях са от женския тим, а две от девойките, а всички състезателки не за първи път се подлагат на проби за COVID-19.

" Тяхното положение е положително, нямат температура. Личните им доктори и докторът на тима са предписали медикаментите, които би трябвало да взимат. Изолирани са и се лекуват. Две от тях са от девойките ни, две от тях са от дамите. Те към момента са млади и при тях протича много по-леко. Едно от девойките има кашлица. Две от тях имаха температура. Вече нямат и съвсем не кашлят. В момента сме в грипов сезон, с изключение на с ковид. Когато някоя от гимнастичките има температура, кашлица, постоянно ги пращаме да си вършат проби. Наложи се до момента няколко пъти, само че нямаше такова нещо. Едно от децата имаше кашлица, подвигна температура и незабавно казахме да си направи тест. Оказа се, че има ковид. Тогава всички, които са били в контакт, си направиха тест и се оказа, че още 3 от децата имат ковид.

Опитваме се оптимално да съблюдаваме всички защитни ограничения, които се изискват и предлагат от Министерство на здравеопазването. Ние бяхме първата федерация, която организира съревнование на закрито и всичко мина наред. Всички надпревари от държавния календар минахме - това са стотици деца и участници, при безусловно съблюдаване на ограниченията. Нямахме нито един инфектиран. Стараехме се, само че няма по какъв начин да изолираме състезатели от родителите им. Няма по какъв начин родителите да знаят през цялото време, че са заболели от ковид. Ако ние не осъзнаем, че би трябвало да се съблюдават ограниченията и безусловно всичко, което се изисква, всеки ден ще има от ден на ден и повече новозаразени. Но, в случай че сме дисциплинирани и виновни, аз мисля, че нещата ще минат ", съобщи тя пред родна телевизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР