Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева обяви,

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева обяви,
Коментари Харесай

Илиана Раева: В ансамбъла има сериозни промени, драстични

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разгласи, че в ансамбъла за дами са направени съществени промени и в отбора има две нови гимнастички.

" В ансамбъла има съществени промени, фрапантни. Две от състезателките са заменени. Това са Жанина Трашлиева и Радина Томова, а на тяхно място влязоха Магдалина Миневска и Маргарита Василева. След Световното състезание Весела Димитрова направи сериозен разбор на представянето и взе това решение. То не може все да вървим нагоре, нагоре нагоре. Истината е, че в последните 10 години ние сме тим на годината на България. Случват се рецесии. Слава богу, че се случи в този момент, преди олимпиадата. Дай Боже, това да е знак, че ще бъдем добре на олимпиадата. Направихме доста, доста мощни композиции, както в самостоятелното, по този начин в ансамбъла. Работата в залата е доста сериозна и мисля, че нещата ще се получат доста добре ", сподели Раева в изявление за БНР .

Тя участва на Конгреса на Европейската гимнастика в София и разяснява още положението на националните тимове самостоятелно за дами и за девойки.

" Конкуренцията в женския народен тим е жестока. Освен Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева в отбора влизат Елвира Краснобаева и Никол Тодорова. Вярвам, че при представянето на композициите, което ще бъде в края на февруари месец, на което публицистите ще бъдете поканени, ще видите, че доста мъчно можете да отличите кой е водач и кои ще са тези две гимнастички, които ще се преборят за присъединяване на олимпийските игри. Разбира се, Боряна и Стилияна са с едни гърди напред. Това, което виждам във връзка с композициите и работата в залата приказва, че борбата вътре в самия тим ще бъде доста сериозна и жестока за установяване на състава за олимпийските игра ", добави Раева .

" При девойките направихме една доста мощна селекция и в ансамбъла и в самостоятелното. За нас е от голямо значение да подготвим девойките на доста високо равнище, с цел да могат да влизат при подмяната на поколенията. Вие знаете, че с олимпийските игри идва завършек на един спортно-състезателен цикъл. След олимпиадата при всички случаи ще има съществени рокади и подмяна на съществени състезателки с тези от девойките. Въпреки че отбор девойки го приготвяме за 2025 година. За тогава ние още веднъж поискахме от Световната централа да бъдем домакини на Световно състезание за девойки ", разяснява още Илиана Раева .





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР