Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не
Коментари Харесай

Илиана Раева: И в мечтите си не съм си представяла толкова медали

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не скри насладата си от извоюваните шест медала от Световното състезание в София.
Прочетете още
" Бих споделила, че това е доста щастливо съревнование за нас. И в най-прекрасните си фантазии не съм си представяла, че ще спечелим толкоз доста медали, само че несъмнено, надявала съм се. Не стартира доста добре, в случай че Боряна Калейн беше тук, щеше да свети като един елмаз, допускам, че ориста ще ѝ върне това, за което най-вече мечтае. Отсъствието ѝ наложи да променим тактиката, тъй като това Световно състезание раздаваше и квоти за Париж. Променихме най-рисковите детайли на Стилияна Николова. Това промени някои тактики, като главно се наложи да променим дребна част от две от нейните съчетания. Това, което направи тя е безспорен подвиг ", показа Илиана Раева пред Българска национална телевизия.

В последния спортен ден ансамбълът на България завоюва златните медали на финала на три ленти и две топки в " Арена Армеец ". Възпитаничките на Весела Димитрова завоюваха безспорната международна купа в многобоя в петък.

" Ансамбълът работи в този състав от четири месеца, за нас най-важно беше да вземем квота. Истината е, че положихме доста труд и старания. Имаше тренировки, които бяха сред 8 и 10 часа дневно. Този труд се отблагодари на девойките. Този тим е млад, имат по-голям капацитет ", сподели още президентът на централата.

" За първи път от 45 години, откогато съм в гимнастиката, участвам на такова съдийство и класиране. Адмирации и почит. Видях по какъв начин оценката за артистичност оказа помощ на нашите девойки, съставен елемент, на който България държеше извънредно доста ", добави още Илиана Раева.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР