Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не
Коментари Харесай

Илиана Раева: Момичетата пожелаха да пътувам с тях в Баку, така са по-спокойни

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не бе включена в предварителния състав на делегацията ни за Европейското състезание в Баку, само че в последна сметка реши да пътува с тима, с цел да му вдъхне кураж и успокоение.

“Нямаше да пътувам, тъй като имах доста значими персонални задължения. Но приказвах с Бранимира Маркова и девойките от самостоятелното и те пожелаха да ги съпроводя. Нямаше по какъв начин да им откажа, тъй като знам, че се усещат по-спокойно, когато съм с тях”, съобщи Раева на летище “София”.

“Направихме доста, доста усилени и положителни тренировки, както с девойките самостоятелно, по този начин и с ансамбъла девойки. Всички са здрави, в въодушевление са, подготвени са. Надяваме се да имат добър ден за съревнование в Баку, да са оптимално съсредоточени и оптимално спокойни и уверени, тъй като в действителност са доста готови за това съревнование.

Ансамбълът има доста комплицирани съчетания, които трябваше да създаде. Виждам един доста огромен и осезателен прогрес от извънредно сериозната работа през последната седмица. По-спокойни са децата, уповавам се всичко да бъде както би трябвало. Огромният опит, който има Ина Ананиева (бившата треньорка на отбор дами бе привлечена като консултант на девойките) повлия доста позитивно. Много се веселя, че тя се съгласи и отзова, тъй като Вяра Ваташка и Цветелина Найденова са извънредно надарени треньорки, само че нямат опит. Това им е първо треньорство и опитът на един треньор с по-дълъг стаж е от доста огромна пола. Надявам се на една мощна игра на Европейското, имам вяра, че децата ще се активизират. Дай Боже да играят още по-добре и още по-стабилно на европейското състезание, само че пикът е Световното”, сподели още Раева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР