Президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов си пожела

...
Президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов си пожела
Коментари Харесай

Шефът на борбата иска титла от Олимпийските игри в Париж

Президентът на Българската федерация по битка Христо Маринов си пожела страната ни да завоюва златен орден при мъжете на Олимпийските игри в Париж.

Маринов, който е международен първенец от 2010 година, бе един от гостите на тържеството в Централния боен клуб във връзка 100-годишнината на Българския олимпийски комитет. Борбата е спортът, който е донесъл най-вече медали от Олимпиади на страната ни, само че последното злато е от 2000 година.

" Отговорността пред българската битка постоянно е огромна. Когато си вдигнал летвата, не можеш да си позволиш да падаш надолу. Надявам се, че ще успеем да оправдаем упованията, да спечелим квоти за Олимпиадата, да представим България почтено ", сподели той,

" Разбира се, че медалите са главната ни цел. Квотите са просто стъпка към Олимпийските игри. Но би трябвало да се извърви и тази стъпка. Иска ми се да спечелим златен орден при мъжете. Мисля, че последният ни златен орден при мъжете е на Армен Назарян в Сидни. Дай Боже, през 2024 година да имаме нов златен орден. Дори считам, че е безусловно действително синът на Армен - Едмонд, да стане идващият олимпийски първенец на България ", приключи Маринов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР