Боксовата федерация на САЩ ще позволи на транссексуални да участват

...
Боксовата федерация на САЩ ще позволи на транссексуални да участват
Коментари Харесай

В САЩ пускат транссексуални боксьори да участват в женски турнири

Боксовата федерация на Съединени американски щати ще разреши на транссексуални да вземат участие в женски шампионати от 2024 година Това заяви Daily Mail. Спортистите ще би трябвало да създадат изказване за промяна на пола, да се подложат на интервенция и да преминат хормонални проучвания, резултатите от които ще бъдат оповестени пред федерацията. Отбелязва се, че боксьорите под 18-годишна възраст би трябвало да се състезават в сходство с пола си на раждане.

По-рано Международната федерация по плуване стегна разпоредбите за допускане на транссексуални хора до женски надпревари. Транссексуалните би трябвало да завършат своя преход до 12-годишна възраст, когато стартира пубертетът. Освен това техните равнища на тестостерон не би трябвало да надвишават 2,5 наномола на литър.

Международният олимпийски комитет вкара предписание във връзка с транссексуалните хора през 2015 година Според него всеки транссексуален човек може да взе участие в женски надпревари, в случай че равнището на тестостерон в тялото му не надвишава допустимата стойност.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР