Рамазан Рамазанов победи Калоян Атанасов в най-оспорваната и атрактивна среща

...
Рамазан Рамазанов победи Калоян Атанасов в най-оспорваната и атрактивна среща
Коментари Харесай

Рамазанов победи Калоян Атанасов в най-оспорваната среща от Държавниото по борба

Рамазан Рамазанов победи Калоян Атанасов в най-оспорваната и атрактивна среща на Държавния шампионат по свободна битка в Стара Загора.

Младокът, който е европейски първенец за кадети, имаше преднина след привършване на първата част. Във втората обаче Рамазанов, втори в Европа и трети в света, съумя да изравни, а по-късно и да тушира гения на домакините. И двамата борци обаче бяха изпратени с овации от публиката.

Все отново домакините бяха зарадвани с купа, извоювана от Иван Стоянов в категория до 74 кг, който се наложи над Петър Петков с механически туш 11:0. Но Мирослав Киров, втори в Европа, не разреши двоен успех за старозагорци откакто спря другия брат - Радомир с 16:5. Първа купа от държавния шампионат завоюва Магомед Рамазанов, брат на Рамазан, който направи дебют в шампионата. На финала в категория до 86 кг той победи Григор Чернаков с 10:0, а преди този момент взе още три безапелационни победи.

При 61-килограмовите Георги Вангелов, пети на олимпийските игри в Токио 2020, пък показва превъзходството си над Стилян Илиев - механически туш 11:0. 

Категоричен триумф записа и европейският вицешампион Микай Наим, наложил се над някогашния национал Борислав Новачков на финала при 65-килогамовите с 11:0.

В тежка категория до 125 кг осетинецът Ален Хубулов победи Георги Иванов, европейски първенец до 23 години, с 10:0. С това състезателят на ЦСКА взе реванш за загубата от гения на Димитровград през предходната година.

Срещите бяха изгледани от кмета на града Живко Тодоров и от президента на БФ Борба Христо Маринов.

Шампионатът е част от критериите за място в националния тим за идните олимпийски квалификации. 

В съботния ден стартират дамите. Стартът е от 10.00 часа в зала дискови запаметяващи устройства. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР