Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков ще е

...
Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков ще е
Коментари Харесай

Легенди на българския баскетбол идват за откриването на обновената спортна зала „Абритус“

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков ще е формален посетител на откриването на обновената спортна зала „ Абритус “.

Баскетболният началник е единственият българин, играл в NBA. Заедно с него в Разград ще гостува и изпълнителният шеф на Българска федерация баскетбол – още едно доста добре познато лице на баскетболните почитатели – Филип Виденов. Един от най-титулуваните баскетболисти и някогашен капитан на националния тим на България, той пое управителна служба с визия за развиване на баскетбола. На откриването на обновената разградска зала ще участва и Христо Христов – управител национални тимове и надпревари в БФБ. Събитието ще почете и Гергана Брънзова – първата българка, играла в женската NBA. Заедно с нея ще е и сестра й Албена Брънзова – управител Развитие на женския баскетбол във федерацията, която към този момент няколко пъти селектира състезателки от тима на “Вълци-Разград ” за национални кампове по стратегия на FIBA. В залата в събота ще са и част от най-известните и обичани разградски баскетболисти от близкото минало – Илиян Йорданов-Пилето, Румен Ганев и други.

Припомняме, че формалното разкриване на обновената зала „ Абритус “ е от 11,00 ч. на 17 декември, събота. То се провежда от Община Разград и СКБ “Вълци-Разград “. С приветствия и водосвет ще стартира събитието, за 12,00 ч. е плануван показателен мач на ветерани-баскетболисти от Разград, а от 13,00 ч. е първата публична баскетболна среща в обновеното спортно оборудване – сред тимовете момчета до 14 години на „ Вълци-Разград “ и Шумен, кръг от Елитна група Изток.

Спортният празник включва и съпътстващи събития – във фоайето на спортна зала „ Абритус ” ще има занимания за децата. Там ще бъдат новаторски мини роботи, обезпечени от ПФК ”Лудогорец 1945 ”, както и други игри, свързани с баскетбола. През целия ден залата ще е отворена за всички, които желаят да я посетят.

Спортна зала „ Абритус “ е с потенциал 650 зрителски места, в нея може да се организират занимания по баскетбол, бокс, битка и други спортове, както и културни събития и изложби. Залата е построена през 1988 година по самодейност на спортния активист и Почетен жител на Разград Владимир Софрониев. През годините в нея са провеждани национални и интернационалните спортни събития. През 2013 година стартира ремонт на спортното оборудване, след това спря и към довършването на ремонта породи комплициран юридически проблем. През актуалната година управлението на Община Разград съумя да се оправи с този проблем и бе оповестена социална поръчка с предмет „ Текущ ремонт на спортна зала „ Абритус ”. За реализатор бе избрана компания „ САВ-Разград ”ООД, която показа оферта в размер на 333 268,37 лева без Данък добавена стойност и извърши ремонтните действия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР