Президентът на Аматьорската лига Румен Вълков обяви, че БФС започва

...
Президентът на Аматьорската лига Румен Вълков обяви, че БФС започва
Коментари Харесай

Президентът на АФЛ: БФС подготвя категоризация на клубовете и започва преговори със Сдружението на общините

Президентът на Аматьорската лига Румен Вълков разгласи, че БФС стартира договаряния с Националното Сдружение на общините, където ще се търси по-сериозна помощ за аматьорските клубове. Той разгласи това на обичайна среща на управлението на Зоналния съвет на Българския футболен съюз във Велико Търново с представители на клубовете от Северозападна Трета лига, която се привиква преди подновяването на шампионата. В работния конгрес във Велико Търново участваха президентът на АФЛ и член на Изпълкома на БФС Румян Вълков, шефът на ЗС Бончо Генчев, секретарят Игор Бакьов и ръководителите на комисии Петко Павлов и Светослав Стефанов.
 БФС ще раздаде мачови топки и принадлежности на всички тимове в четвърта и пета дивизия в страната БФС ще раздаде мачови топки и принадлежности на всички тимове в четвърта и пета дивизия в страната
Румен Вълков осведоми клубовете, че до 15 февруари ще получат по 3 400 евро по програмата на УЕФА „ Солидарност “, а през лятото и мачови топки, с каквито ще се играят срещите и във Втора лига. Обсъдени бяха и другите начинания на БФС в поддръжка на аматьорския футбол. Предвижда се категоризация на клубовете, изготвя се и съглашение с Националното съдружие на общините в България за увеличение на средствата за футболната инфраструктура и финансирането на клубовете.

Игор Бакьов срещна ръководителите с смяната, обвързвана с броя на футболистите, записани в протокола на футболните срещи, съгласно която клубовете към този момент ще могат да разчитат на 9 аварийни състезатели, вместо на досегашните 7. Правилото за 5 игрови смени в 3 спирания по време на дуелите се резервира.

Предвижда се сезонът да започва на 25 февруари, като поради парламентарните избори кръгът, плануван за 1-2 април, е изтеглен за 31 март. По време на събитието бяха разисквани въпроси, свързани с защитата на футболните срещи, броя изпадащи тимове - един за Северозападната Трета лига, и критериите за увеличение състава на групата.

Председателят на Дисциплинарната комисия Петко Павлов осведоми шефовете на клубовете за броя наказателни картони през есента и уточни имената на осъдените футболисти, които ще пропуснат старта на футболната пролет.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР