Президентът многократно излиза извън правомощията, които му дава институцията, това

...
Президентът многократно излиза извън правомощията, които му дава институцията, това
Коментари Харесай

Импийчмънт би бил загуба на време и енергия, според Николай Денков

Президентът неведнъж излиза отвън пълномощията, които му дава институцията, това нееднократно е казвал и министър председателят Денков, само че съгласно него една процедура по импийчмънт бе лишила социална сила, време и сили, а има доста по-важни проблеми за решение . В този смисъл Николай Денков не вижда смисъл въобще въпросът да се повдига, а и не знае някой да го прави съществено.

Няма спор сред мен и президента, а имаше дълги месеци залпове от едната страна към другата, изясни Денков на искане да разяснява фотографията си с президента Румен Радев на благотворителния футболен мач.  Има проблеми, по които би трябвало и можем да работим дружно. Имаме да вършим работа дружно, разяснява Денков и добави, че към този момент е реализиран поврат и това ще се случи.

Според премиера дебатът кой ще е националния празник на страната би трябвало да се организира в Народното събрание и би трябвало да се чуят в действителност мненията на историците, а и историческата истина, защото в обществото циркулират много лъжи за самата дата 3 март . Никой няма желание да анулира празника 3 март с предлагането за народен празник 24 май, увери Денков.

Увеличението на пенсиите ще бъде по швейцарското предписание , а нарастването на минималната работна заплата ще е до 933 лева, удостовери министър председателят Николай Денков. Консенсус по първото има, а решението за МРЗ се взима от Народното събрание . Въпрос е на полемика дали ще се трансформират осигуровките, а Денков препрати въпросите към министъра на финансите.

Дали ще има коледни добавки за пенсионерит е, Денков беше колеблив, заявявайки мнението си, че всички добавки са в действителност политически актив и е въпрос на спестени средства в бюджета през годината, а парите пенсионерите би трябвало да си ги получават в границите на годината.

Бюджет ще бъде импортиран в точния момент, той ще бъде добре уравновесен, само че конкретиката се взема решение от Министерството на финансите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР