Президентът много често полемизира с партии и лидери, които са

...
Президентът много често полемизира с партии и лидери, които са
Коментари Харесай

Напрежение. Човек на Радев попари Нинова

" Президентът доста постоянно полемизира с партии и водачи, които са го нападали задоволително нападателно. Тези, които упрекват президента, че е разединител, се топят. " Това съобщи съветникът на служебния министър председател Гълъб Донев и ръководител на Стратегическия съвет към президента - проф. Александър Маринов.

По думите му  " Корнелия Нинова търси опрощение за злополуката, до която докара Българска социалистическа партия ", като упреква президента, че внася ужас измежду политическите партии. 
-->
" На калпавите партии - президентът им пречи ", счита съветникът на Гълъб Донев. 

Според проф. Марин въпросът за измененията в Изборния кодекс е отворен, тъй като част от партиите считат, че ще имат полза от това - " те считат, че няма да има държавно управление и ще се отиде на избори ".

На всичката полуда, която следим, би било прекомерно да отидем на избори през февруари ", безапелационен бе проф. Маринов.

В студиото на Bulgaria ON AIR председателят на Стратегическия съвет към президента установи още, че " отношението на Радев към модела на ръководството на ГЕРБ не се е трансформирал ".

" Президентската република могат да я докарат единствено партиите със своята отпадналост. Парламентаризмът не трябва да се отъждествява с днешните парламентарно показани партии ", сподели той във връзка с спекулациите, че Радев приготвя план за превръщането на България в президентска република.

Проф. Маринов не пропусна да разяснява и опцията Румен Радев да наложи несъгласие върху измененията в Изборния кодекс.

" Президентът беше последовател на машинното гласоподаване и всички промени в изборните правила, които усилват прозрачността и доверието към този развой ", акцентира той. 

Проф. Маринов изрази позиция, че " казусът не е в дебелите червени линии или несъвместимостта, а че никоя партия не желае да ръководи в този момент и да носи главната отговорност "  

" Държавата ни е доста болна, институциите не са в добра кондиция, тъй като бяха захласнати от партиите. Тя би трябвало да се ремонтира и излекува. Изходът е в едни по-добри  партии, които могат да си правят работата ", заключи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР