Президент на България, бездомник, живеещ в кашон с компютъра си,

...
Президент на България, бездомник, живеещ в кашон с компютъра си,
Коментари Харесай

Какви искат да станат децата като пораснат

Президент на България, скитник, живеещ в кашон с компютъра си, пенсионер, археолог, който намира кост от динозавър, първо кмет, а след това ватман, изобретател на лекарство, с цел да не остаряваме. Супер жена, мениджър на всякакви неща,  фермерка, която подарява на бедните отглежданите плодове и зеленчуци. Това са единствено част от мечтаните от децата специалности съгласно допитване на веригата за детски артикули " Хиполенд "  сред 850 родители. Компанията потърси отговор на въпроса какви желаят да станат децата като пораснат.

Мечтаната специалност е обвързвана с лечение (лекар, зъболекар), спорт (футболист, гимнастичка, водолаз, боксьор, водач във Формула 1), образование (учител), високите технологии (ИТ специалист), кулинарията (шеф-готвач, най-добрата сладкарка), спазването на закона и реда (полицай, адвокат), науките (инженер, космонавт), изкуството и  литературата (архитект, артист, писателка). Някои от най-малките мечтаят „ просто “ да станат кака, баща, майка. Или да се трансфорат в обичания си воин: първо желае да стане Елза, след това всички останали принцеси.      

Други избират относително редки, „ нишови “ специалности: майстор-дърворезбар, национална певица, преводач от японски език, багерист-тракторист, воден археолог, капитан на транспортен съд, бижутер, блогър, боец от специфичните елементи, аниматор, библиотекар. В визиите на децата мечтаната специалност е обвързана с идея: нашето дете ще прави къщи за хората без дом; синът ни желае да е министър-председател, с цел да стане България най-хубавата страна за живеене. При това, няма невъзможни дела: иска да направи машина, която да върне хората, станали звездички.

Децата постоянно мечтаят едновременно да упражняват няколко занаята: доктор и детски преподавател, шофьор(ка) на камион за сладолед и фризьорка на кучета, служител на реда и ветеринарен доктор, художник и притежател на конна база, балерина и кози овчар, фармацевт и супербатманка-октопод. В визиите им работата върви ръка за ръка с удоволствието: Ще стана водач, а кака – стюардеса, с цел да е постоянно с мен. А теб, мамо, ще те возя в самолета до Париж да пием кафе и да ядем френски кроасани.

Обикновено членовете на едно семейство имат разнообразни копнежи. Дете на 8 година желае да е космонавт, а братчето на 4 година – водач на камион за отпадък. По-малкото да е ВиК-аджия, а каката – принцеса. Баткото да е политик, а 3-годишният – Чейс от Пес Патрул. Мечтите на най-малките са и измежду най-забавните: Моят Ивайло е на 2 години и желае да стане горила; Моят наследник желае да стане престъпник.    

  Допитването е направено на фейсбук страницата на " Хиполенд "  по мотив връщането на децата в класните стаи за новата образователна година. Компанията отличи 30 истински хрумвания за специалност, като пожела на децата досетливост в преследването на фантазиите, а на всички родители – да си повтарят по-често, че и те са били деца.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР