През зимата портокалът е един от най-консумираните плодове. Много хора

...
През зимата портокалът е един от най-консумираните плодове. Много хора
Коментари Харесай

Портокаловата кора е не по-малко ценна от самия плод

През зимата портокалът е един от най-консумираните плодове. Много хора обичат сочните ароматни плодове с нежна и слънчева плът, само че кората постоянно остава неизползвана и подценявана. Тя бързо намира място в кофата за боклук. Сами не осъзнаваме от какъв брой скъп артикул се лишаваме, тъй като не познаваме качествата му.
Цитрусовата кора съдържа огромно количество витамини, минерали и флавоноиди. Тя се употребява в парфюмерията, кулинарията, козметиката, битовата химия и медикаментите. От цитрусовата кора се получава масло, което е незаменимо в козметиката. Кората е доста по-здравословна от пулпата, тъй че си коства да се преразгледа отношението ни към нея.
 Рецепта за прелестен портокалов кекс, която би трябвало да опитате Рецепта за прелестен портокалов кекс, която би трябвало да опитате
Празниците минаха, само че това не значи, че би трябвало да спрем да се глезим. Самият кекс е прелестен за всяко време от деня, тъй като не е тежък...
Въздейства на бактерии и гъбички
Флавоноидите са субстанции от категорията на полифенолите, намиращи се в растенията и са вторични метаболити. Те имат противовъзпалително и антибактериално деяние. Портокаловата кора може да се употребява като естествена хранителна добавка, фалшификация или ароматизатор. Противогъбичните медикаменти и антимикробните хигиенични артикули се създават на основата на цитрусово масло.
Предотвратява онкологични болести
Учените учат резултатите на полифенолите върху раковите кафези. Те са разкрили, че полиметоксифлавоните работят върху променените тъкани, понижават токсичния им резултат върху тялото и блокират разпространяването на метастази. Естественият антиоксидант витамин С унищожава свободните радикали и в композиция с вторичните метаболити предотвратява развиването на злокачествени тумори.
Съдържа скъпи фибри
 Лесен бухнал кекс с портокал Лесен бухнал кекс с портокал
Ако си търсите концепция за апетитен и доста благоуханен кекс, на вярното място сте! Днешната рецепта се подготвя доста елементарно, а също така ос...
Тази част от портокала се състои от 60-70% диетични фибри и те се усвояват добре от организма.
Предотвратява възпалителните процеси
Латентните възпаления, зараждащи в организма, са причина за съществени болести. Те включват проблеми на сърдечно-съдовата система, диабет, болест на Алцхаймер. Флавоноидите имат противовъзпалително деяние и понижават риска от тези болести.
Помага за поддържане на гладка кожа
За да получите чудесно средство против акне, би трябвало да рендосвате портокаловата кора на ситно ренде и да смесвате с мляко. Проблемната зона се третира с тази примес. Освен това можете да изцедите лоен дестилат и да намажете пъпките с него. Веществата, съдържащи се в кората на горчивия плод, повлияват обрива като антибиотици, а също по този начин облекчават отока и болката. Постоянното потребление на кората поправя мастната секреция и усъвършенства положението на кожата, стеснява порите и спомага за тяхното пречистване.  
 15 страхотни изгоди от портокаловия сок 15 страхотни изгоди от портокаловия сок
Портокаловият сок е една от най-известните и желани питиета по целия свят. Той е необикновено наличен и елементарен за подготвяне, така к...
Разбира се, преди да използваме портокала и неговата кора, е нужно да вземем нужните хигиенични ограничения. Препоръчително е плодът да се измие със сапун под течаща студена вода.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР