През зимата е препоръчително гумите да бъдат напомпени с 0.2

...
През зимата е препоръчително гумите да бъдат напомпени с 0.2
Коментари Харесай

Какво е важно да знаем за гумите през зимата

През зимата е целесъобразно гумите да бъдат напомпени с 0.2 бара над посочените от производителя на автомобила стойности, защото поради разликите в температурите налягането пада, това поучава автомобилистите мениджърът техническо обслужване на клиенти в " Нокиан Тайърс " Мати Мори. Той показва, че спад от 10 градуса намалява налягането в гумите с 0.1 бара.

Мори предлага също налягането да се ревизира в гумите, когато те са студени, защото след шофиране, те постоянно демонстрират по-високо налягане. " Правилното налягане в гумите има голямо въздействие върху държанието на автомобила и износването на гумите. Ниското налягане в гумите понижава сигурността като усилва спирачната отдалеченост и утежнява държанието в завоите, а гумата става по-лесна за продупчване.
 Какво е значимо да знаем за гумите през зимата
© Нокиан

Не забравяйте и поддръжката на аварийна гума – бъдете сигурни, че в случай че ви се наложи да я употребявате, тя е в оптимална кондиция и с вярно налягане ", акцентира специалистът.

Мати Мори разяснява и особеното изхабяване на гумите на другите оси, като въртенето на предните откъм гърба и назад, всеки сезон можете да реши казуса. " Ако една двойка гуми е доста по-износена от другата, би трябвало да преместите по-добрите на задния мост за повече сигурност.
 Какво е значимо да знаем за гумите през зимата
© Нокиан

Осигуряването на положително сцепление на задните колела с повърхността на пътя ще помогне да предотвратите най-опасният сюжет, при който задната ос губи сцепление с пътя и колата стартира да се пързаля, " изяснява специалистът. Мати Мори показва, че през зимата гумата би трябвало да има грайфер от най-малко четири милиметра, а инспекцията на неговата дълбочина може да стане с монета или с кибритена съчка.

В първия случай се взима монета от два лв. и в случай че грайферът не покрива сребристият кант, обувките на колата са за промяна. При инспекцията с кибритена съчка грайферът би трябвало да стига над частта, по която е възпламеняващата се част.

Важен фактор за положителната работа на гумите е и тяхната възраст. При дейна приложимост, те би трябвало да се сменят на всеки шест години, даже да не са изцяло износени. Дори малко използвани гуми, би трябвало да се бракуват след десетата година, споделя още Мори.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР