През започващото лято цените на горивата ще са приемливи, като

...
През започващото лято цените на горивата ще са приемливи, като
Коментари Харесай

Бензинът ще струва под 2 лв. това лято

През започващото лято цените на горивата ще са допустими, като в огромните бензиностанции не се чака да трансферират 2 лв.. Прогнозата е до края на годината, заяви пред БНР Симо Симов, заместник-председател на Управителния съвет на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

„ В България няма монопол, няма и картел, има преобладаващо държание на единствения ни производител на горива. Затова решението на България да сътвори Държавна петролна компания е малко закъсняло... Бих предложил на министъра на стопанската система страната да стане стопански оператор в този бизнес и тя ще бъде коректив на цените, които се дефинират на пазара “, разясни Симов.

„ По данни на Министерството на стопанската система 4500 бензиностанции са вързани към Национална агенция за приходите като търговски обекти с фискални устройства. В момента се проверяват 935. Останалите са свободни, не са в картел и оферират най-атрактивните цени. Големите играчи държат такива високи цени и са като скъпия ресторант “, сподели специалистът.

„ Темата за сивия бранш при горивата се използва повече с политически, в сравнение с с финансови цели. Най-добрият анализатор на пазара е страната. В последните 10 години тя направи доста за изсветляване на този бизнес “, добави Симов.

По думите на Симо Симов, в случай че има приключване на средства, то е при огромните играчи на пазара, а не при дребната търговия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР