През юли тази година ЕС подписа споразумение с Баку за

...
През юли тази година ЕС подписа споразумение с Баку за
Коментари Харесай

Евродепутати искат ЕС да не купува газ от Азербайджан заради нападението на Армения

През юли тази година Европейски Съюз подписа съглашение с Баку за удвояване на доставките на газ от Азербайджан през идващите няколко години като част от желанието на Брюксел да понижи зависимостта от съветския газ.

 

„ Не можем да позволим на Германия да не затваря атомни електроцентрали, само че в това време да внася газ от Азербайджан и да зависи от различен незаконен режим. Надявам се, че всички ние ще се противопоставим на експанзията на президента на Азербайджан Илхам Алиев против Армения “, сподели френския евродепутат Франсоа-Ксавие Белами. „ Да се ​​въздържаш от поддръжка на приятелския народ на Армения в името на газовите ползи, както прави Европейски Съюз, е изменничество “, акцентира различен френски народен представител Джордан Бардела.

 

На собствен ред депутатът от България Андрей Ковачев прикани шефа на Европейска комисия „ да направи всичко допустимо да спре убийството на хора “. „ Европейският съюз би трябвало да поеме ролята на медиатор (между Армения и Азербайджан) “, сподели той.

 
Във вторник вечерта арменското министерство на защитата заяви за обстрел на градове в страната от въоръжените сили на Азербайджан. Баку съобщи, че това е отговор на провокации от Ереван. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР