През юли друго възрастно семейство от града изгоря с 40

...
През юли друго възрастно семейство от града изгоря с 40
Коментари Харесай

Топ удар на ало измамници - наивни старци от Стара Загора им дариха 77 600 лева

През юли друго възрастно семейство от града " изгоря " с 40 хиляди евро по сходна скица

Възрастно семейство от Стара Загора " изгоря " с цели 77 600 лв., откакто се върза на следващата сценка на ало измамници със сюжет " Помощ за полицията ". В петък във Второ районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в града са се жалвали 69-годишна жена и 71-годишният й брачен партньор, че от една седмица " старши следовател " не им връща парите, които те му дали за залавянето на рисков нарушител. Чак в полицията възрастните хора разбрали, че те самите са станали жертва на закононарушение.

Те предали парите си на два транша в два поредни дни. Първо им се обадили на 6 декември на домашния им телефон и ги убедили да дават всичките си пари в помощ на полицията. Наивниците оставили към 16,30 часа на същия ден мъжка чанта със сумата от 49 000 лева в нея наоколо до трафопост на старозагорската улица " Д-р Тодор Стоянович ". На идващия ден сред 12 и 14 часа те получили ново позвъняване по телефона, с което били уверени да оставят още 28 600 лв. на същата място.

С съвсем същата огромна сума пари през лятото по сходна скица се раздели и друго старозагорско семейство. Тогава двама съпрузи - мъж на 82 година и жена на 78, още веднъж на два транша предадоха на телефонни измамници 40 хиляди евро. Първият път възрастните съпрузи изтеглили 20 хиляди евро от спестяванията си в банка в Стара Загора, а на идващия ден - още толкоз и от банка във Велико Търново, които дали на жена на междинна възраст.

Случаят с новата крупна машинация наподобява на този от юли и по това, че и в този момент, и тогава, пострадалите са подали късно сигнал в полицията за казуса си. Измамата през юли стана сред 10 и 12 юли, а сигналът за нея бе подаден на 16. Сега е същото - хората са излъгани на 6 и 7 декември, само че отишли да се оплачат на униформените чак на 14 декември. И в двата случая виси въпросът дали жертвите на измамите са толкоз наивни и глупави, или пък са били бругално застрашени да си мълчат.

Да заплашват жертвите си в последно време е процедура на алоизмамниците. На 26 юни т.г. по класическата скица " помощ за полицията " бе излъгана жена на 37 години от Казанлък, която хвърли от терасата на жилището си на мнимите служители на реда полиетиленова торба с 8 800 лв.. По-късно тя признала, че била застрашена да се скрие в жилището си, защото можело да има пукотевица при мнимата акция по залавянето на нарушителите. Потърпевшата имала малко дете и в действителност дълго се крила, преди да уведоми същинската полиция.

Телефонните измами в Старозагорско в последно време зачестяват. На 1 юли т.г. 73-годишна жена от Гълъбово хвърли от терасата на жилището си на измамници портмоне със 17 110 лв.. През ноември м.г. старозагорка на 45 години " изгоря " с 30 хиляди лв. и 5 хиляди евро, откакто също стана жертва на изкусни телефонни измамници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР