През юли 2011 г. Върховният касационен съд (ВКС) окончателно осъди

...
През юли 2011 г. Върховният касационен съд (ВКС) окончателно осъди
Коментари Харесай

Главният прокурор Цацаров е изумен от освобождаването на Полфрийман

През юли 2011 година Върховният касационен съд (ВКС) дефинитивно осъди Полфрийман на 20 години затвор. Цацаров съобщи пред Нова тв, че не желае да разяснява правосъдния състав, „ тъй като ще бъде фрапантен “. Той добави, че не желае да засегне съда като цяло, а съответния състав на Софийския апелативен съд с ръководител Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева. Бащата на убития Андрей Монов прикани Калпакчиев да изясни пред обществото решението си. Сотир Цацаров разяснява, че който е направил закононарушение, би трябвало да си понесе наказването.

Бащата на убития от Джок Полфрийман студент Андрей Монов - Христо Монов, прикани Калин Калпакчиев обществено да изясни решението да пусне предварително килъра на независимост. През юли 2011 година Върховният касационен съд (ВКС) дефинитивно го осъди на 20 години затвор, само че той е в ареста от декември 2007 година, когато след спор и сборичкване умъртви студента Андрей Монов и рани Антоан Захариев в центъра на София.

Полфрийман е изтърпял повече от половината си наказване и му оставаше да излежи 6 година и половина. До момента той няколко пъти е желал да бъде освободен предварително от пандиза, само че му бе отказвано. Последната му молба е била отхвърлена от Софийския градски съд, само че през днешния ден апелативният е решил, че той може да излезе на независимост. Предстои правосъдният състав да разгласи претекстовете за решението си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР