През януари бордът на Paramount се срещна с група банкери,

...
През януари бордът на Paramount се срещна с група банкери,
Коментари Харесай

Може ли Paramount да се конкурира с Netflix и Disney

През януари бордът на Paramount се срещна с група банкери, с цел да получи информация за евентуални покупко-продажби, които биха могли да оказват помощ на компанията да се конкурира по-добре със стрийминг колосите Netflix и Disney. Най-логичното, споделят тогава банкерите от Goldman Sachs, е комбинирането на някои елементи от Paramount, която има мрежи като Nickelodeon и MTV, и услугата за стрийминг Paramount+, с услугите на Comcast, кабелния колос, който има NBCUniversal и услугата за стрийминг Peacock.

В последна сметка обаче, бордът, Шари Редстоун, ръководителят на компанията, и Боб Бакиш, основният изпълнителен шеф, вземат решение да не следват предложенията. Paramount, със своето портфолио от стрийминг услуги, в това число Pluto TV и Showtime в допълнение към Paramount+, взема решение да продължи да работи сама.

Бързото повишаване на стрийминг услугите промени радикално медийната промишленост за няколко години, защото фирмите изпитваха напън да харчат милиарди за нови телевизионни излъчвания и филми, с цел да привлекат задоволително клиенти и да се конкурират с колосите в промишлеността. Не и Paramaunt. Откакто компанията е основана при сливането на Viacom и CBS преди три години, тя не е търсила друга огромна договорка. Вместо това, Paramount се пробва да построи собствен личен печеливш стрийминг бизнес, преди потокът от пари от обичайна телевизия, нейният главен източник на пари, да изтече.
Реклама
В изявленията госпожа Редстоун и господин Бакиш демонстрират убеденост, че Paramount, със своя световен отпечатък, стрийминг бизнес и филмовото студио зад новия хитов филм " Top Gun: Maverick ", ще пожъне триумф по собствен личен метод. " В доста връзки ние продължаваме да бъдем новобранците и това е добре ", твърди Бакиш. " Но мисля, че с течение на времето хората ще продължат от ден на ден да виждат, че Paramount е мощна ".

Редстоун и Бакиш към момента би трябвало да убедят огромна част от Уолстрийт в това. През годините, откогато Редстоун поддържа напъните за сливане на двете половини на медийната империя на фамилията ѝ - Viacom и CBS - за формиранете на Paramount, цената на комбинираната компания понижа доста. В деня на оповестяването на сливането, през август 2019 година, Уолстрийт оцени и двете компании на 29.6 милиарда $. Днес Paramount коства 22.1 милиарда, което е спад от 25%. Цените на акциите на съперниците на Paramount, в това число Disney и Netflix, обаче, също са се намалили през същия интервал.
Слабостите наNetflix
През последните седмици Уолстрийт сложи фокус върху рентабилността на стрийминг бизнеса. През април Netflix съобщи, че е изгубил клиенти през първото тримесечие на годината, обръщайки десетилетие на напредък, което докара до спад на акциите на платформата. Бакиш от Paramount твърди, че съперници като Netflix едвам в този момент стигат до значимостта на тактиките за доходи, с които Paramount е осведомена от години, в това число рекламата. Бокс-офисът, различен обичаен бизнес, значително избягван от Netflix, е различен образец, споделя Бакиш. " Top Gun: Maverick " генерира съвсем 130 млн. $ от продажби на билети единствено през първия си уикенд в кината, нещо, от което Netflix не може да се възползва.
Потенциалът на Paramount
Някои специалисти считат, че тактиката на Paramount е добра. Брет Фелдман, анализатор на Goldman Sachs, счита, че световният пазар за клиенти за стрийминг е доста по-голям от аудиторията за клиенти за платена телевизия. Paramount+ добави 6.8 млн. клиенти през първото тримесечие на 2022 година " Не всеки заплаща за кабелна, изключително отвън Съединени американски щати ", споделя Фелдман. " Повечето хора имат интернет връзка или мобилен телефон за поточно предаване на видео. " Компанията получи и неотдавнашен избор на доверие този месец от холдинговата компания Berkshire Hathaway на милиардера Уорън Бъфет. Berkshire Hathaway съобщи в документи, че е натрупала акции за 2.6 милиарда $ в Paramount. Компанията отхвърли да даде аргументация за инвестицията си в Paramount. Но новината накара акциите на Paramount да скочат с 15%.
Реклама
Съгласно актуалната тактика за стрийминг на компанията, главните филми на Paramount - като се изключи някои шлагери, като " Top Gun: Maverick " - се пускат на Paramount+ в границите на 45 дни след излизането им в киносалоните. Идеята зад този метод е, че разрешава на Paramount да се възползва от известния стрийминг, само че и да е твърдо стъпила в обичайните способи за печелене на пари на остарелия Холивуд.

" Мисля, че пазарът продължава да споделя: " Покажи ми, покажи ми ", споделя Редстоун. " И в действителност имам вяра, че продължаваме да им демонстрираме ".
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Медиа и реклама
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР