През цялата си 16-годишна медицинска кариера Чарлз Кълън се движи

...
През цялата си 16-годишна медицинска кариера Чарлз Кълън се движи
Коментари Харесай

Да убиеш 400 от пациентите си – историята на медицинската сестра Чарлз от Ню Джърси

През цялата си 16-годишна здравна кариера Чарлз Кълън се движи напред-назад сред разнообразни лечебни заведения и домове за възрастни в Ню Джърси и Пенсилвания. Честото пренасяне на здравната сестра обаче не е подбудено от желанието да помогне на колкото се може повече хора.

Той в действителност убива пациентите си и по-късно бяга, преди някой да го хване.

Между 1988 и 2003 година Кълън убива минимум 29 от пациентите си, като им
инжектира съдбовни дози медикаменти
И освен нелечимо заболели хора са пострадалите – редица от неговите жертви са напът да се възстановят… преди животът им да бъде пресечен от индивида, който трябваше да им помогне, написа chr.bg.

Когато най-сетне е хванат през 2003 година, следователите осъзнават, че Кълън може да е умъртвил доста повече от 29 пациенти. Някои даже считат, че същинският брой е покрай 400, което би го направило най-успешния сериен палач в историята.

И по този начин, ето историята на Чарлз Кълън, който съумя да отнеме толкоз доста животи и да му се размине толкоз дълго?
Чарлз Кълън преди убийствата
Преди да стане безсърдечен сериен палач, Чарлз Кълън е дете, заобиколено от гибел и обзето от меланхолия и нихилизъм.

Според информация от катедрата по логика на психиката на университета в Радфорд Кълън е единствено на 7 месеца, когато татко му почива през септември 1960 година На 2 години Кълън се пробва да се самоубие, като смесва набор от химикали от комплект по химия и ги изпива.

Детето има малко другари и постоянно го закачат в учебно заведение. В юношеските си години той се влюбва в творбите на Достоевски, изключително в романа „ Престъпление и наказване “, който споделя историята на човек, който прави ликвидиране. Приблизително по същото време
майката на Кълън умира при автомобилна злополука
Закачането също се трансформира в прям тормоз и когато една вечер е на празненство и още веднъж е малтретиран, той отмъщава, като сипва в напитките на хулиганите отрова за плъхове. За благополучие отравянето не довежда до смъртни случаи.
Обучен е като механик по балистични ракети
През април 1978 година Кълън напуща гимназията и се записва във военноморските сили на Съединени американски щати, където се образова като механик по балистични ракети.

За страдание флотът се оказва също толкоз плевел, колкото гимназията. Той постоянно е бил подиграван от сътрудниците си от екипажа, които му дават прякора „ Рибешкия стомах “.

Един път той е заварен с открадната болнична престилка, маска и ръкавици, седнал до контролния панел на ракетите. Инцидентът е докладван и Кълън е преназначен на различен транспортен съд. Три години по-късно той е изписан, само че документите не показват дали е било по медицински или психически аргументи.

След изписването си Кълън постъпва в Училището за медицински сестри в болница Маунтинсайд в Монтклер, Ню Джърси.

През пролетта на 1987 година в живота на Кълън настъпват няколко значими промени. Той приключва учебно заведение за медицински сестри и се дами за компютърен програмист на име Адриен Тауб. Но празненствата са помрачени от гибелта на брата на Кълън Джеймс.

През юни Кълън също приема първата си работа като здравна сестра в отделението за изгаряния на Медицинския център „ Свети Барнабас “ в Ливингстън, Ню Джърси. И единствено след една година той ще убие първата си жертва.
15-годишната „ кариера “ на Чарлз Кълън като палач
Първата жертва на Чарлз е 72-годишен пациент на име Джон Йенго, пенсиониран арбитър от Джърси Сити. Йенго е признат в отделението за изгаряния на „ Свети Барнабас “ с тежко слънчево изгаряне. Само дни по-късно Кълън съзнателно му дава съдбовна свръхдоза лидокаин.

От там тъмнината в душата на Кълън ще бъде все по-доминираща над живота му. За начало – той стартира да пие доста и да малтретира фамилията си.

Агресията му е изключително жестока през зимните месеци, когато изключва отоплението в дома на фамилията и принуждава жена си и дребната им щерка да живеят на ниските температури. Той също стартира да изтезава двата йоркширски териера на фамилията като постоянно ги хвърля в кофите за отпадък.

Чарлз е уволнен от „ Свети Барнабас “ през 1992 година и след това си намира работа в коронарното поделение на болничното заведение „ Уорън “. През същата година се ражда втората му щерка, само че в последна сметка поради систематичното принуждение вкъщи жена му го напуща. Тя подава тъжба против него и желае ограничаваща заповед, само че съдията споделя, че Кълън е отговорен единствено за „ необичайно държание, само че не и за опасност с принуждение “.

След развода им Кълън се пробва да се самоубие два пъти и ускорява незаконната си активност, вземайки най-малко още две жертви и даже нахлува в дома на жена.

За страдание тази податливост към принуждение единствено ще се ускорява през идващите години.
Сменя редица лечебни заведения, преди да бъде хванат
През идващото десетилетие Кълън скача от болница на болница, убивайки пациенти, на всички места където отиде. През септември 2002 година той стартира работа в Медицински център „ Съмърсет “, където продължава с убийствата, оставяйки минимум 13 мъртви пациенти.

Един от тях е 21-годишният Майкъл Стренко, който е признат за интервенция на далака, от която би трябвало елементарно да се възвърне. Вместо това обаче Кълън поставя завършек на късия му живот, като му инжектира висока доза норепинефрин.

След толкоз доста смъртни случаи единствено за една година слуховете и съмненията към Кълън най-сетне притеглят задоволително внимание, с цел да стартира публично следствие.

Сестрата най-сетне е хваната през декември 2003 година Разследване в болничното заведение разкрива, че Кълън е имал достъп до медицинските досиета на пациенти, които не са му назначени, и е поръчвал странни комбинации от медикаменти.

По време на процеса той твърди, че е желал да постави завършек на страданието на жертвите си, макар обстоятелството, че доста от пациентите му в действителност са били на път да се възстановят, когато са умряли. Той пресмята, че е умъртвил към 40 човека; детективите съумяват публично да го свържат с 29.

Но същинският брой може да е над 10 пъти повече.

В последна сметка Чарлз Кълън е наказан на 11 поредни доживотни присъди без опция за предварително освобождение. Действителен претекст за закононарушенията му по този начин и не е открит.

Когато е изправен пред фамилиите на жертвите си на процеса, Кълън седи със затворени очи, до момента в който дъщерята на един от пациентите му сподели: „ Той се възприема за някакъв ангел на милосърдието, който поставя завършек на страданията на хората. Е, в този момент би трябвало да огледа правосъдната зала. “

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР