Американският президент Джо Байдън се обяви за спешна забрана на

...
Американският президент Джо Байдън се обяви за спешна забрана на
Коментари Харесай

Байдън се обяви за спешна забрана на полуавтоматичните оръжия в САЩ

Американският президент Джо Байдън се разгласи за незабавна възбрана на полуавтоматичните оръжия. През 1994 година Съединените щати одобряват възбрана за всеобщо владеене на 19 типа оръжие, които имат характерностите на тези, които употребяват военните. По това време Байдън е сенатор и работи интензивно за възбраната. Тя отпада през 2004 година, само че за времето, в което е в действие, броят на жертвите при стрелби понижава доста, оповестява Нова телевизия.

Калифорния скърби за жертвите на стрелбите през последната седмица. При двата случая – наоколо до Лос Анджелис и в покрайнините на Сан Франциско, починаха общо 18 души. Медиите зад океана регистрираха някои общи неща към двете закононарушения – и двамата нападатели са мъже от азиатски генезис. И двамата са в пенсионна възраст, което не дава отговор на типичния профил на причинителите на сходни закононарушения. Мотивите за стрелбите към този момент остават неразкрити.

Губернаторът на Калифорния заприказва за промени в законите, които да лимитират притежанието на огнестрелно оръжие. Той цитира данни, съгласно които за първите 24 дни от годината в Съединените щати са станали 39 сходни случая.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР