В САЩ беше арестуван мъж от Йемен, който отвлече дъщеря

...
В САЩ беше арестуван мъж от Йемен, който отвлече дъщеря
Коментари Харесай

Арестуваха мъж в Ню Йорк, отвлякъл дъщеря си, за да я омъжи срещу $ 500 000

В Съединени американски щати беше задържан мъж от Йемен, който отвлече щерка си, изведе я от страната и се опита да уреди брак по сметка с нейно присъединяване, заяви Министерството на правораздаването.

Зад решетките се озоваха 50-годишният Халед Абуганем и 32-годишният му наследник Уалид, които са татко и брат на жертвата. Разследването откри, че те са принудили дамата, живееща в региона на Бъфало, Ню Йорк, да отиде в Йемен, където са я принуждавали да се омъжи. Задържаните обсъждали и опцията да я убият, в случай че тя откаже сватбата. За този брак по сметка фамилията е трябвало да получи $500 хиляди.

През септември 2021 година дамата отпътувала за Мексико без разрешението на околните си.

Тя бе открита и върната в Съединени американски щати принудително. Бащата съобщи, че придвижванията й ще бъдат следени, а при положение на непокорство ще я „ зарови в задния двор “. Жената била заключена в къщата, принудена да напусне образованието си в университета и лишена от достъп до интернет.

Тогава годеникът й се обърнал към полицията, която дълго време не могла да се свърже с нея. Служителите на реда се обаждали няколко пъти на околните на жертвата, само че те споделили, че тя е добре.
ФБР стартира следствие едвам през декември 2022 година.
Според проверяващите в този момент дамата е в Йемен под наблюдението на родственици. Тя не е била съгласна на брака по сметка. Халед и Уалид Абуганем, които се върнаха в Съединени американски щати през април 2022 година, бяха задържани на 17 февруари.

Те са упрекнати в скрит план за похищение на човек в друга страна. Това закононарушение планува наказване пожизнен затвор.

По-рано беше обявено, че в Малайзия жена, която желала да отмъсти на излъгания си брачен партньор, отвлякла любовницата му. В закононарушението бе забъркана и свекърва й.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР