Майка от Минесота беше призната за виновна в убийството на

...
Майка от Минесота беше призната за виновна в убийството на
Коментари Харесай

Майка разстреля сина си с девет куршума: Не искал да спи

Майка от Минесота беше приета за отговорна в убийството на шестгодишния си наследник, стреляйки по него девет пъти, до момента в който седял на задната седалка в автомобила им.

28-годишната Джулиса Телър не сподели никакви страсти, когато чу решението на съда в сряда. Присъдата ѝ ще стане ясна на 16 февруари, само че се чака да бъде пожизнен затвор без подмяна.

По време на правосъдния развой, прокурорите описаха по какъв начин Илай Харт е бил настанен при приемни родители заради проблеми с психологичното здраве на майка му, само че е върнат при нея две седмици преди тя да го убие.

Телър е изгубила попечителството над момчето през януари 2021 година, откакто отделът за обществени услуги в окръг Дакота научил, че дамата „ демонстрира признаци на неуравновесеност и чува гласове, които й споделят да се самоубие “.

Мери Мориарти, прокурор на окръг Хенепин, разказа случая като „ един от най-ужасните, с които съм се сблъсквала през 30 години работа в наказателноправната система “.

Според показанията в съда, Телър  си купила пушка и се научила по какъв начин да я употребява малко откакто бащата на момчето, Тори Харт, подал документи, искайки от съда цялостно настойничество. Историята на търсенето ѝ в интернет пък включвала въпроси като по какъв начин се зарежда пушка, най-мощното нокаутиращо лекарство, заплащане на застраховка живот, в случай че дете почине, и какъв брой кръв може да загуби едно шестгодишно дете, оповестява The Star Tribune.



Тогавашният другар на Телър, Робърт Пикарайнен, описа, че са прекарали деня на ликвидиране в извършване на покупки с Илай, след което са се върнали вкъщи за пица и филм и са играли с котките си.

По думите му момченцето отказвало да си легне, след което майката и синът почнали да се карат и да се удрят. По-късно дамата
напуща жилището с детето, като взема пушката със себе си
Телър е задържана в Ороно, на към 8 км от вкъщи й в Спринг Парк, когато свидетел подава сигнал, че колата, която кара, е със счупено задно стъкло и спукана гума. Полицията видяла и кръв по ръката на дамата, се споделя в наказателната тъжба.

Те откриват тялото на дребното момче в багажника на колата, а причина за гибелта му са „ голям брой огнестрелни рани от пушка “.

Телефонните записи демонстрират, че Телър е застреляла сина си на усамотен паркинг в районния парк Лейк Минетонка. След това тя обиколила региона с кола, като изхвърлила движимостите му.

Полицията открива в контейнерите за отпадък по маршрута й раницата на сина й, съдържаща работни листове и задания за детска градина с надпис „ Илай “; детско столче за кола, покрито с кръв и с огромна дупка от куршум; облекла и човешки остатъци.

ДНК пробата потвърди кръвта му по облеклата и кожата на майка му.

Телър е счетена за вменяема, с цел да бъде изправена пред съда, само че откакто отхвърли две оферти от прокурорите да се признае за отговорна в ликвидиране от втора степен, обвиняванията й бяха нараснали в ликвидиране от първа степен.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР