През цялата история, в различни култури са използвани различни мистериозни

...
През цялата история, в различни култури са използвани различни мистериозни
Коментари Харесай

Страховитата Ръка на славата

През цялата история, в разнообразни култури са употребявани разнообразни мистериозни артефакти, амулети и талисмани. А някои от тях са искрено окултни и тъмни.Европейският амулет, наименуван Ръка на славата (Hand of Glory), се загатва през 1600-те години, само че може би е бил прочут доста по-рано.

 Ръката на славата, открита при започване на 20-ти век в Англия
Ръката на славата, открита при започване на 20-ти век в Англия Този амулет е особено обработена отрязана лява (понякога дясна ръка) на обесен нарушител и по-точно палач.Отрязаната ръка бива обезкръвена, по-късно изсушена, маринована в специфична течност, а по-късно в нея по разнообразни способи са вкарани свещи, цялостни с лой на различен нарушител, за предпочитане също обесен човек.Най-известната “рецепта за приготвянето ” на Ръката на славата е оповестена в свръхестествен гримоар от 1722 година, наименуван Petit Albert. Там написа: “Вземи лявата или дясната ръка на нарушителя, окачен и обесен на бесило до пътя. Увий я в парче от траурен саван и я стисни добре. След това я постави в глинен съд, в който има примес от селитра, сол, zimat и дълъг пипер, стрити добре на прахуляк.
Оставете ръката в този съд 2 седмици и по-късно я поставете на слънчева светлина през най-горещите дни на лятото. Ако слънцето не е толкоз мощно, тогава сложете във фурната с папрат и върбинка.После направете свещи от тлъстината на различен нарушител, чист восък, сусам и ponie, и ги сложете на Ръката на славата като свещник. ”

 Ръката на славата във кино лентата за Хари Потър
Ръката на славата във кино лентата за Хари Потър Историците към момента не знаят какви са тези субстанции – zimat и ponie, тъй че през днешния ден е мъчно да се повтори тази рецепта. Има обаче и други предписания за изработването на Ръката на славата. Една от тях се съхранява в английския музей Whitby Museum. “Ръката би трябвало да бъде отрязана от тялото на обесен нарушител. Маринована в сол и урина на мъж, жена, куче, кон и кобила. След това, тя би трябвало да се опуши с билки и сено, в продължение на месец. Да се окачи на дъб и да виси там три нощи поред. След това да виси една нощ на църковна врата. Ако през това време никакъв боязън не те преследва – ръката е твоя. ”Всъщност има много други предписания, в някои, от които е належащо да се вършат фитили за свещи от косата на нарушителя, да се слагат свещи сред пръстите или вътре в пръстите, да се приготви ръка по време на лунно затъмнение или по друго време и така нататък Обичайни са единствено разновидностите със сушене и мариноване.За какво е Ръката на Славата? Това е доста потребен артефакт за крадците. С нейна помощ, употребяващият я би трябвало да може да отваря всяка заключена врата и да остана незабележим за всички.

 q3 2 - Страховитата Ръка на славата
Историците считат, че концепцията за Ръката на славата е от мита за мандрагората, която споделя, че корените и листата на мандрагората наподобяват на човешка ръка. Самата мандрагора обича да пораства под бесилките и да се “храни ” с кръвта на обесените.Като цяло, в историите за човешки остатъци, постоянно те имат една или друга магическа мощ. В същото време, Ръката на славата не е просто приказка, Има образци за действителната й изработка и приложимост.Книгата “Любопитни легенди от Средновековието ” от 1873 година, споделя историята на един бедняк, който се е появил в неприятно време на верандата на хотел в окръг Нортъмбърланд (Англия). В този хотел нямало места, само че на просяка било разрешено да прекара нощта до камината на прислужницата.Късно през нощта, прислужницата видяла просяка да измъква отдолу под дъждобрана си суха човешка ръка, след което запалил свещите, сложени сред пръстите й. Тогава той почнал да мърмори някои вълшебен думи, а по-късно почнал да обикаля къщата с горящата ръка, да взема лъжици, свещници и други неща, и да ги хвърля в чантата си.Прислужницата се втурнала да разсъни другите жители на хотела, само че те не можели да се разсънят, без значение какъв брой доста се опитвала тя. Тогава решила да спре самия апаш, като стартира да вика, само че от устата й не излязъл нито вопъл. Тогава прислужницата изляла върху него кана с мляко и изгасила свещите на ръката.

 q4 2 - Страховитата Ръка на славата
Като цяло се счита, че изгасянето на свещите на Ръката на славата благодарение на мляко или кръв е единственият метод да се спре резултата от нейната магия. Някой различен разказва друга течност, направена от жлъчката на черна котка, бяла пилешка лой и кръв от бухал. Необходимо е да се напръскат первазите и вратите с тази течност и тогава крадецът, даже и с Ръката на славата, няма да може да влезе в къщата ви.Днес има няколко Ръце на славата по музеите и всяка от тях има своя лична злокобна история. Една от ръцете може да се види в английския музей Walsall Museum. Тя е открита в стената на имението The White Hart по време на ремонт.Друга ръка се съхранява в музея Whitby Museum и също по този начин е открита зазидана в стената на остаряла къща в село в Северен Йоркшир, през 1935 година.
Интересните неща
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР