През тази година се наблюдава значителен отлив на депозити от

...
През тази година се наблюдава значителен отлив на депозити от
Коментари Харесай

Стотици милиони напускат американските банки тази година

През тази година се следи забележителен отлив на депозити от американските банки, защото както потребителите, по този начин и институциите се насочват към фондовете на паричния пазар, с цел да се възползват от актуалната среда на високи лихвени проценти.

Според последните данни от системата за стопански данни на Федералния запас (FRED) депозитите във всички търговски банки в Съединени американски щати са намалели от $17.736 трилиона при започване на годината до $17.339 трилиона към 22 ноември. Този спад съответствува със забележителен приток на трилиони долари във фондовете на паричния пазар, защото вложителите търсят постоянна възвръщаемост на средствата си.

Институтът на капиталовите компании (ICI), международна асоциация на контролираните фондове, регистрира исторически приток на $5.836 трилиона във фондовете на паричния пазар към 29 ноември, което демонстрира желанието на вложителите да употребяват преобладаващите лихвени проценти.

При разбивката на разпределението на капитала ICI акцентира, че вложителите на дребно са внесли $2.245 трилиона във фондовете на паричния пазар, до момента в който на институционалните вложители се падат останалите $3.590 трилиона.

Forbes акцентира , че фондовете на паричния пазар оферират лихвени проценти до 5.13%, което е в забележителен контрастност със междинната годишна рентабилност (APY) за страната от 0.56%. Доходността на тези фондове е тясно обвързвана с лихвения % по федералните фондове, който сега е 5.33% към 30 ноември.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР