Египетски официални лица отмениха планираните преговори с израелски официални лица

...
Египетски официални лица отмениха планираните преговори с израелски официални лица
Коментари Харесай

Египетската делегация неочаквано отмени преговорите с израелски си колеги заради ескалация на разногласията

Египетски публични лица анулираха плануваните договаряния с израелски публични лица заради ескалиращи различия, оповестява телевизионният канал i24. 

Според канала различията са свързани с опасенията на Кайро по отношение на израелските военни интервенции в град Рафа на границата на линията Газа с Египет. Както i24 отбелязва, това решение следва поддръжката на Египет за дело, което Южна Африка заведе в Международния съд, като упрекна Израел в геноцид на палестинското население в линията Газа.

Миналата седмица въоръжените сили на Египет подредиха на войските на Синайския полуостров да демонстрират нараснало внимание, откакто израелската войска (IDF) окупира граничния пункт Рафа от линията Газа. Египет също ускори полетите на дронове за наблюдаване в региона. Според вестника в ОАЕ The National влизането на израелската войска в контролно-пропускателния пункт Рафах от палестинската страна - единственият сухопътен път към анклава, който преди този момент не беше под израелски надзор - провокира отвращение измежду египетската общност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР