През тази година НАСА и частната компания Бигълоу ще изстрелят

...
През тази година НАСА и частната компания Бигълоу ще изстрелят
Коментари Харесай

Надуваем модул за МКС!

През тази година НАСА и частната компания Бигълоу ще изстрелят надуваем модул, който ще бъде прикачен към “Международната галактическа станция ”!

Модулът се споделя “Бийм ” – на англ. BEAM, Bigelow Expandable Activity Module.

Повечето хора се усмихват като чуят за усвояването на космоса с надуваеми галактически структури. Но истината е, че с изключение на компактни и леки, те са по-здрави откъм удари с микрометеороиди спрямо обичайните железни модули.

Традиционните галактически модули също така изискват за изстрелването си по-големи ракети, до момента в който надуваемите могат да бъдат извеждани с по-малки заради по-малката маса и по-малкия първичен размер.

Надуваемите модули се чакат да се употребяват както като орбитални хотели за галактическите туристи, по този начин и в усвояването на Слънчевата система – при далечните пилотирани полети до Луната, Марс и други луни и планети.

Модулът “Бийм ” ще е първият в историята на човечеството населен надуваем модул. Той ще бъде прикачен към модула на МКС “Спокойствие ”. В рамките на най-малко двугодишен интервал астронавтите постоянно ще влизат в него, с цел да учат по какъв начин той се държи в галактическите условия. Данните ще разрешат по-нататъшни усъвършенствания при бъдещи разработки.

Инфо: НАСА

 BEAM Module

Модулът “Бийм ” ще бъде прикачен към “Международната галактическа станция ” тази година. Credit: NASA

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР