През студения сезон имаме все по-малко време, а и желание,

...
През студения сезон имаме все по-малко време, а и желание,
Коментари Харесай

При липса на време за спорт, тренирайте в офиса

През студения сезон имаме все по-малко време, а и предпочитание, с цел да отскочим до фитнеса и постоянно си търсим оправдания. Но и за това има решение! Тренирайте в офиса.

Ако и вие сте измежду застрашените от заседяването дами, ще ви успокоим, че има много способи да се раздвижите и по време на работа. Със сигурност с тези извършения ще съумеете освен да стегнете тялото си, само че и ще подобрите здравето си. 

Кардио

1. Докато си седите на бюрото, стъпвайте на пръсти под него. Връщайте стъпалото в противоположното състояние и още веднъж повдигайте на пръсти. Може да пробвате и това – застанете до кошчето за отпадък, вдигнете крайник и докоснете с пръсти ръба му. 

2. Забравете асансьорите, качвайте се по стълбите.

3. Направили сте отпечатък с дупето си върху стола? Време е да се раздвижите. Станете и потичайте на място. 

4. Не забравяйте да ставате на всеки час, разходете се из офиса. Така може да се видите с сътрудници. Вместо да звъните по телефона по етажите или да пращате имейли, отидете на място при сътрудника си, с цел да му кажете каквото имате да му казвате.

5. Разтърсете тяло. Няма нищо неправилно в това да се отпуснете след дълго време в една поза. Разтърсете крайници и ръце, какво ще кажете в случай че се притеснявате, че ще ви видят, може да го извършите до момента в който сте сами.

Крака и дупе

6. Облегнете се на стената и се пробвайте да седнете във въздуха с тил, опрян в стената. Задръжте в “седнало ” състояние към 30-60 секунди. За рисково горене може да опитате да скръстите левия крайник върху десния. 

7. Ставайте при всяка опция и стойте прави. Седенето води до диабет, затлъстяване, сърдечно-съдови болести, до момента в който единствено това да стоите прави покачва горенето на калории и понижава риска от тези болести.

8. Имате да отпечатвате доста страници? Не се заседявайте, възползвайте се от случая и останете до принтера прави. Може да си помогнете и с покачване на пръсти. 

9. Дори и до момента в който си седите може да накарате мускулите да работят. Просто стиснете бедра и задръжте за към 10 секунди, отпуснете и повторете.

10. Под бюрото няма по какъв начин да ви видят, по тази причина до момента в който си седите повдигнете единия или и двата крайници напред и задръжте по този начин за 5 или 10 секунди. 
След това отпуснете, само че не позволявайте на стъпалата да допрян земята. Повторете 15 пъти. 

11. Докато си седите на стола, сложете сред краката си пакет с хартия за принтера. Стиснете крепко, задръжте и отпуснете. Повторете 15 пъти. 

Рамене и ръце

12. Какво ще кажете за тези мекички стрес топки, които нормално се въргалят по бюрата? Защо не си вземете една такава и си я стискайте на воля. 

13. Намасте: съберете длани пред гърдите и ги натиснете една против друга, до момента в който не почувствате напрежение. 

7 извършения, които топят мазнините по бедрата

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР