През следващото денонощие въздушната маса ще се задържи неустойчива. Ще

...
През следващото денонощие въздушната маса ще се задържи неустойчива. Ще
Коментари Харесай

Изпращаме последния ден на юни с превалявания и гръмотевици

През идващото денонощие въздушната маса ще се задържи неустойчива . Ще има и разкъсвания на облачността, само че ще има и валежи, краткотрайно интензивни , а и тук-там, основно в източната половина, с гръмотевици . На обособени места в Северна България и в планинските региони ще има обилни превалявания.
 
През деня вятърът от запад-северозапад ще се усили - ще бъде най-вече сдържан, в западната част на Дунавската низина и в Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен. Температурите едва ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 23 и 28 градуса, в София - към 22 градуса. По-късно денем от запад облачността ще стартира да понижава. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за юни.

Жълт код поради предстоящ мощен вятър е разгласен в 14 области в Западна и Централна България. Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област, София-град . В тези региони се чака да духа мощен запад-северозападен вятър. Средната скорост на поривите ще бъде към 14-19 м/сек , предвиждат синоптиците.
 
 Национален институт по метеорология и хидрология п

В планините облачността ще е по-често забележителна , след обяд купесто-дъждовна. Ще има превалявания и гръмотевици . Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър . Максималната температура на височина 1200 м ще е към 17 градуса, на 2000 м - към 10 градуса.-->
 
 ThinkStock/Getty Images
 

Над Черноморието към и след обяд ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици . Преди обяд ще има краткотрайни понижения на облачността. Ще духа сдържан западен вятър. Максималните температури по крайбрежието ще са 24-25 градуса и ще са близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
 ThinkStock/Getty Images

В неделя и понеделник ще настъпи релативно стабилизиране на атмосферата и преваляванията сензитивно ще намалеят. Над по-голямата част от ще доминира слънчево време, само че ще има и краткотрайни нараствания на облачността, единствено на обособени места - към момента с краткотрайни превалявания. Вятърът ще остане от запад-северозапад, ще отслабне и ще бъде до сдържан.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР