През следващото денонощие ще има променлива, по-често значителна облачност. На

...
През следващото денонощие ще има променлива, по-често значителна облачност. На
Коментари Харесай

Зимата ще напомни за себе си! Виже прогнозата frognews.bg

През идващото денонощие ще има променлива, по-често забележителна облачност. На обособени места, основно в Родопите ще превали слаб дъжд. В доста региони северно от планините и в Източна България ще духа мощен юг-югозападен вятър.

 

Ще бъде топло с преобладаващи минимални температури сред 6° и 11°, оптималните - най-вече сред 17° и 22°. През нощта против понеделник на доста места в Западна България и Родопската област ще има превалявания.

 

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа мощен южен вятър. Максималните температури ще са 13°-18°. Температурата на морската вода е 6°- 8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

В планините ще духа мощен и плевел югозападен вятър. Облачността ще бъде променлива и на обособени места ще превали дъжд, над 2200 метра сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 10°, на 2000 метра - към 4°.

 

В понеделник в западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и ще стартира намаляване на температурите - оптималните ще бъдат 9°-14°.

 

В Източна България ще продължи да духа мощен южен вятър и към момента ще е топло за февруари с оптимални температури тук-там до 18°-20°. Облачността ще е най-вече забележителна и тук-там ще има и превалявания, най-вече от дъжд, в планините над към 1200 метра - от сняг.

 

Във вторник и сряда ще доминира облачно време. Във вторник вятърът ще се смени с източен, ще бъде слаб до сдържан. На места, повече в Южна България, ще превали дъжд, обилни ще се преваляванията в югозападните региони и Рило-Родопската област. Температурите и в Източна България ще се намалят.

 

В сряда ще остане с нараснала възможност за превалявания, в множеството места най-вече слаби. В Източна България вятърът ще стане североизточен. Температурите ще се намалят още и тук-там дъждът ще минава в сняг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР