През следващото денонощие над по-голямата част от страната облачността ще

...
През следващото денонощие над по-голямата част от страната облачността ще
Коментари Харесай

Синоптикът Красимир Стоев с лоша прогноза за петък

През идващото денонощие над по-голямата част от страната облачността ще се задържи забележителна. През нощта валежи ще има в западната половина от Северна България и планинските региони. Утре преди обяд преваляванията краткотрайно ще спрат и облачността за малко ще се раздра.

След обяд още веднъж на доста места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевична активност. Ще духа слаб до сдържан вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат сред 18° и 23°. През нощта против събота краткотрайни, в обособени региони интензивни валежи и гръмотевици ще има тук-там в Източна България. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от междинното за май. Това заяви дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно. След обяд и през нощта против събота на доста места ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания и гръмотевична активност. Ще духа до сдържан вятър от североизток. Максимални температури на въздуха: 19°-22°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се задържи най-вече облачно, по високите елементи и мъгливо. Около и след обяд на доста места ще има краткотрайни валежи и гръмотевична активност. Над 2000 метра ще превалява сняг. Ще духа до сдържан, по билата и краткотрайно мощен югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 13°, на 2000 метра – към 6°.

В събота в източните и планинските региони към момента ще има валежи и гръмотевици, само че от запад ще стартира бързо усъвършенстване на времето и покачване на температурите. В неделя вероятността за превалявания е дребна. Ще се затопли сензитивно, оптималните температури тук-там ще доближават 30°-31°.

В понеделник в източната половина от страната ще духа южен вятър и температурите ще са останат високи.

В Западна България в следобедните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици. Възможни са градушки.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР