През следващите няколко години Mercedes-Benz ще инвестира милиарди долари в

...
През следващите няколко години Mercedes-Benz ще инвестира милиарди долари в
Коментари Харесай

Mercedes-Benz ще похарчи милиарди долари, за да премине към електрически превозни средства

През идващите няколко години Mercedes-Benz ще влага милиарди долари в модернизиране на заводите си в Китай, Германия и Унгария като част от тактиката за прекосяване към електрически транспортни средства и понижаване на излъчванията. Това заяви осведомителна организация Ройтерс, като се базира на профилираното издание Automobilwoche.

Мерцедес съобщи, че е подготвен да премине към произвеждане на електрически автомобили до края на десетилетието, в случай че пазарните условия са удобни. " Инвестираме трицифрена сума в милиони долари [т.е. над 100 млн. долара] във всеки цех в началната фаза ", съобщи представител на Mercedes-Benz. Съобщава се, че автомобилният производител ще стартира модернизацията на завода си в немския град Ращат през идващите няколко месеца, като производството на първите електрически коли, основани на компактната платформа MMA, ще стартира през 2024 година Броят на моделите, създавани в този цех, ще бъде понижен от седем на четири.
-->
Освен това Mercedes-Benz ще влага до един милиард $ за модернизиране на системите за боядисване в заводите си в Зинделфинген, Бремен и Ращат. В изказването на автомобилния производител се споделя, че модернизацията ще понижи потреблението на електрическа енергия и вода. Mercedes-Benz обмисля и разширение на завода си в Съединени американски щати в Тускалуза, като чака да се възползва от държавни дотации.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР