През следващите две години Епъл (Apple) обеща да предостави 2,5

...
През следващите две години Епъл (Apple) обеща да предостави 2,5
Коментари Харесай

2,5 млрд. долара дава Apple заради имотите в Калифорния

През идващите две години Епъл (Apple) даде обещание да даде 2,5 милиарда $, с цел да се откри излаз от жилищната рецесия в Калифорния, съобщи Франс прес.

Предложението на софтуерния колос бе направено, откакто Facebook (Facebook) и Google (Google) оповестиха сходни начинания и дадоха обещание да вземат участие с по 1 милиарда $.

" Преди светът да бе чул за Силициевата котловина и доста преди да можем да си поберем софтуерните устройства в джоба, този район бе люлка на Епъл и ние усещаме голям цивилен дълг той да остане жив, хората да могат да продължат да живеят там, да основават фамилии и да способстват за обществото ", сподели в официално съобщение основният изпълнителен шеф Тим Кук.

По данни на компанията към 30 000 души са напуснали Сан Франциско от април до юни 2019 година, защото не са могли да си намерят жилище на цена, която могат да си разрешат. Високите заплати, които заплащат софтуерните колоси на чиновниците си, постоянно се показват като една от аргументите за жилищната рецесия, от която страда Калифорния.

Епъл сподели, че работи с губернатора на щата Гавин Нюсъм по няколко стратегии за битка против жилищната рецесия и за намиране на жилища на бездомници. Тези 2,5 милиарда ще бъдат разпределени сред фондове в Калифорния за налични жилища.

Приоритет на компанията ще бъде намирането на жилища за учители, пожарникари, хора от избавителните служби и други чиновници в бранша на услугите, които нямат задоволително средства да заплащат високите наеми в града.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР