През следващите дни очакваме да се формира дълбок средиземноморски циклон,

...
През следващите дни очакваме да се формира дълбок средиземноморски циклон,
Коментари Харесай

Рязка промяна във времето: Полярен студ идва към България, температурите ще са критични

През идващите дни чакаме да се образува бездънен средиземноморски циклон, точно този циклон ще ни донесе предстоящото утежняване на времето сред интервала 6-8 януари 2024година. Глобалните моделите даже загатват и за снежна конюнктура към 8-ми януари, предвиждат синоптиците от Meteo Balkans.
Очакват се обилни превалявания от сняг в Предбалкана и висок риск от поледици в Североизточна България. Температури ще се намалят и ще приближат климатичната норма за януари месец. Очакваните минимални температури към 8-9 януари ще са сред минус 10 до минус 3 градуса по Целзий.
Влошаване на времето чакаме още на 6-ти януари (Йордановден), само че след обяд и предстоящите превалявания ще са на изолирани места. Късно вечерта и през нощта против 7-ми януари, преваляванията в Централна и Източна България ще са обилни по количества.
Очакваме и мощни пориви напразно по Черноморието. Явленията над Южна България и Северозападна Турция, ще са съпроводени от гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад, с него ще стартира да навлиза по-студен въздух. Застудяването ще продължи и преваляванията на 8-ми януари в цялата страна ще преминат в сняг.
Подобряване на времето чакаме от 9-ти януари. Температурите сензитивно ще се намалят, като предстоящите стойности на 10 и 11-ти януари ще са под минус 12-15 градуса по Целзий. След този интервал GFS загатва ново по-сериозно арктично навлизане, което ще намали температурите у нас и на Балканите до минус 20 минус 25 градуса по Целзий към 18-20 януари.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР