През следващите дни чувствително ще се повишат температурите у нас.

...
През следващите дни чувствително ще се повишат температурите у нас.
Коментари Харесай

Удрят ли ни мощни жеги? Говори Петър Янков

През идващите дни сензитивно ще се покачат температурите у нас. Те ще бъдат от порядъка на 30-36 градуса. В събота ще бъде най-топло от цялата седмица - сред 32 и 38 градуса. Това прогнозира синоптикът Петър Янков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му по-прохладно ще бъде по морето - с температури към 30 градуса.

" Морският бриз ще основава хладина и ветровете ще бъдат най-вече от североизток - изток, тъй че там високите температури ще се усещат по-приемливи ", разяснява Янков. 

" По цялото Средиземноморие времето ще бъде изсъхнало, слънчево и топло. В южните ни съседки температурите ще бъдат от порядъка на 33-36 градуса - в Гърция. По-неприятни ще се температурите на запад по Средиземноморието. Там ще се задържат сред 35 и 42 градуса. Най-топлата европейска столица ще бъде Мадрид ", установи Янков.

Според него тези високи температури се дължат на присъщото разположение на мощен антициклон над Атлантическия океан, а също и на високото налягане във високите елементи на континента. След понеделник и вторник се чака нормализиране на времето с температури сред 29-32 градуса.

" До края на юли месец преваляванията ще бъдат нищожни. Нови се чакат в югозападните региони в понеделник. Оскъдни превалявания ще има и към 27 юли ", акцентира той, като добави, че българското Черноморие ще бъде най-прохладното и приветливото във връзка с температури.

В планините - на към 1500 метра, градусите ще бъдат сред 20 и 25. На над 2500 метра ще спаднат до 12-15 градуса, поради което връхните облекла са наложителни. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР