През следващата седмица математикът проф. Николай Витанов очаква новите случаи

...
През следващата седмица математикът проф. Николай Витанов очаква новите случаи
Коментари Харесай

Витанов каза какво лято ни чака

През идната седмица математикът проф. Николай Витанов чака новите случаи на ковид да трансферират 1 000 дневно. По думите му обаче това е „ вълница ”, а не вълна, защото няма да е толкоз висока, колкото последната.

„ Спокойно, към момента сме в синьо лято. След това ще минем в празни лечебни заведения и по този начин ще сме си до края на лятото. Може да се окаже, че ние сме най-ваксинираните в Европа, тъй като при нас имунизацията беше по-назад и има хора, които към момента имунитетът им държи ”, изясни той пред Нова.

По думите на математика не се чака в България да се стигне до обстановка като в Гърция. „ Там го изтърваха, очакваше се. Не взимат кой знае какви ограничения за надзор тъй като ще си скапват сезона ”, сподели още той.

В България повишаването на заболеваемостта върви по-бавно от предстоящото. „ В норма върви растежът на броя на инфектираните в огромните градове. София и Пловдив заради пътуванията и почивките в Гърция и идването от Западна Европа. Варна и Бургас - поради Черноморието ”, посочи математикът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР